Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

woede-aanvallen, wat doe je eraan?

Hoi ik had vroeger heel erg last van woede aanvallen, ik werd dan helemaal.rood en sloeg iedereen.in elkaar. Nu kan ik me wel.een.beetje inhouden, maar word nog altijd erg snel geiriteerd en maak me druk om niks. Ik loop ook.nog steeds erg snel rood aan en inplaats van slaan ga ik nu huilen, en daar schaam ik me dus voor. Iemand met ervaring/tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn heel veel mogelijkheden om hier iets aan te doen. Allereerst het aloude advies tel tot tien voordat je je laat gaan. De woede is dan meestal al een stuk gezakt. Ga ook eens na waardoor dit komt. Voel je je onzeker, vind je dat je minder presteert dan een ander. Heb je wat gebrek aan zelfvertrouwen. Of misschien heb je wel een hoop (overtollige) energie die een uitweg zoekt. Probeer zaken een beetje te relativeren, ga eens sporten. Sporten waarbij vooral discipline geldt als karate, kickboksen kunnen karaktervormend werken. Je lichamelijk flink moe maken wil zeker wel eens helpen. Koop een boksbal en ga je daar eens flink op uitleven. Maar probeer hoe dan ook je zelf wat meer te gaan beheersen en werkt het toch niet zo goed, zoek dan hulp, via je huisarts kun je wellicht worden verwezen naar een hulpinstantie.

Wat ook helpt, is de woede niet te laten ontploffen, ga als je voelt dat je boos wordt weg. Zeg tegen diegene waar je boos op zou kunnen worden: Ik ga, voordat ik dingen zeg die ik niet wil zeggen. Vertrek dan ook echt, ga vervolgens naar buiten en koel af. Dit heeft 1 van mijn zonen echt enorm geholpen, als hij kwaad was, ging hij fietsen of lopen en kwam rustig weer thuis. Hoe ouder je wordt, hoe minder last de meeste mensen hiervan krijgen. Het is nooit de bedoeling je emoties te onderdrukken, maar je moet leren ermee om te gaan, zoek, eventueel met hulp naar de goede methode die bij jou past.

Natuurlijk zit je in de pubertijd, hormonen die werken, maar als jij denkt dat 5 uur slapen per nacht genoeg is... Nee elmo1998! Allereerst als jij inderdaad in 1998 geboren bent, zo jong nog bent, in de groei bent, dan is het VEEL te kort 5 uur slaap. Je zou om 10 uur 's avonds in bed moeten liggen op deze leeftijd en om 7 uur op moeten staan, zodat je lichaam en geest genoeg tijd krijgen om te herstellen en uit te rusten van alles wat je overdag meemaakt. Ook is het goed om genoeg nachtrust te krijgen in verband met je "korte lontje" of te wel je woede-aanvallen. Er is namelijk altijd een reden voor woede-aanvallen. Het is verstandig dat uit te zoeken, om hulp te zoeken, dat doe je al door de vraag hier te stellen, aan ons, maar beter is, wanneer je advies gaat vragen bij je huisarts. Deze weet waar jij hulp zou kunnen krijgen, wellicht bij een psycholoog. Het beste is even opbellen en een afspraak, te maken. Zeg maar dat je wilt "praten" met de dokter, dan maakt de assistente een dubbele afspraak. Ik kan je nog wat algemene adviezen geven, bijvoorbeeld minder achter de pc zitten, minder "binnen" zitten, ga naar buiten, ga een paar keer in de week sporten en zoek dat bij voorkeur in de buitenlucht, dus niet in een sportcentrum, nee lekker naar buiten. Wat ook kan helpen is elke dag naar school fietsen, dat is gezond en goed voor je. Je zei dat je "nooit echt" moe bent, dat betekent dat je "altijd" moe bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100