Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

als ik me depressief voel waar kan ik dan het beste heen ?

ik wil er niet met mijn ouders over praten en mijn vrienden zijn intolerant op dit gebied maar ben heel erg indewaar en voel me erg down waar kan ik dan heen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan morgen contact opnemen met je huisarts, deze kan je verder helpen. Misschien kan je terecht bij een vertrouwenspersoon/mentor op school (als je daar nog op zit) en waar ik zelf veel aan heb gehad is lotgenotencontact. Ik ben lid geweest van een site voor lotgenoten en heb veel steun van gehad.

Bel de kindertelefoon, of kijk/lees op hun site. De kindertelefoon is er niet alleen voor kinderen, ook voor jongeren van jouw leeftijd. Zij kunnen je helpen (anoniem) om een goede oplossing te zoeken, Sterkte

Bronnen:
http://www.kindertelefoon.nl/

Bij sommigen helpt in de natuur zijn al, en sporten ook(ik zeg het er toch maar bij). Ik denk dat je een plek moet zoeken waar je je veilig voelt. Bibliotheek om rustig te lezen, een vlindertuin of zelfs een schommel(dat is meer voor de plezier dan). Misschien winkels zoeken die spullen verkopen dat bij je hobby past.

Hallo. Wat naar. In ieder geval kun je bv met stichting Mee praten. En wat de andere vertelde over Natuur mee eens je kan ook bv proberen om vrijwillgerswerk te doen met andere mensen het is maar een idee maar kan zo helpen sterktr elk geval

Depressiviteit heeft twee mogelijke oorzaken: van buiten komend of van binnen zittend. De van buiten komende oorzaak gaat voorbij. Vaak is dat iets dat je hebt meegemaakt en waar je neerslachtig van wordt. Vaak helpt praten met een goede vriend of vriendin dan het beste. De van binnen zittende oorzaken zijn ernstiger. Ze houden langer aan de van buiten komende depressie's. Alleen jij weet wat de oorsprong van je depressieve gevoelens zijn. Alleen jij weet dus ook of je voor een verwijzing voor een psychiater (want dat is toch echt wel nodig bij een in je hoofd zittende depressie) naar de huisarts zult moeten gaan of dat een gesprek met een vriend of vriendin (of een psycholoog want daar heb je geen verwijzing voor nodig) voldoende is. Sterkte.

Eerst in een tropisch zwembad met bubbelbaden ontspannen. Daarna in de sauna ontgiften. Vervolgens nog een ontspannende massage. Daarna kun je het beste naar een schoon bed in een zuurstofrijke omgeving. Raam open dus... Je kunt er dus niet met je ouders en vrienden over praten, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Nu zul je aan je eigen kracht moeten werken. Anderen lossen jouw problemen niet op. Dus, ontspannen, los laten, energie weer opladen, en werken aan jezelf. Misschien makkelijk gezegd, maar met thuis in de put blijven zitten kom je er niet uit. Let ook eens op je voeding! Leef jij op voeding of vulling? Je zult vast begrijpen dat de vulling van een snackbar je niet de voedingsstoffen zal geven welke je hersens nodig hebben, om depressiviteit te kunnen overwinnen.

Zoals eerder gezegd, is je huisarts één van de belangrijkste personen die je kunt (lees moet) inschakelen. Deze kan je naar de juiste instanties doorsturen. Ook is deze in staat om eventueel zelf al de eerste hulp te bieden en je je gevoelens te laten ventileren. Waar je daarnaast ook naar kan kijken is of er iemand anders in je familie is die je in vertrouwen kunt nemen (broers, zussen, tantes, ooms, neven, nichten, opa's, oma's etc.) Hiermee zorg je ervoor dat je in een erg depressieve bui altijd iemand kunt bellen die hetzij je erdoor heen kunt praten danwel met wie je over koetjes en kalfjes kunt praten om er zo uit te komen.

mevr. Lyubomirsky heeft het boek 'De maakbaarheid van het geluk. Een wetenschappelijke benadering voor een gelukkig leven.’ Wellicht zou het lezen hiervan kunnen helpen. Verder hoort depressie bij het leven. Je kunt het wel reduceren. Maar niet iedereen zal daarin slagen. In ieder geval altijd in gesprek gaan met een psycholoog. De huisarts moet je dan verwijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100