Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Begin me behoorlijk down te voelen door het langdurig thuiszitten door ziekte. Wat kan ik hieraan doen zonder lichamelijke activiteiten te ondernemen?

Inmiddels zit ik al ruim 3 maanden aan huis gekluisterd. Heb ernstige rug problemen en ga hopelijk binnenkort naar een revalidatiecentrum. Nu heb ik begrepen dat de wachttijden nog al lang zijn, wat kan ik doen om mij in die tussentijd niet nog ellendiger te gaan voelen?

Ik kan niet lang lopen (ongeveer 500 meter). Heb alle tv series, dvd's, boeken en tijdschriften die ik hier in huis heb al gezien.

Ben er klaar mee, maar wil er niet aan onderdoor gaan, psychisch. In 3 maanden tijd ben ik van a naar b naar c gestuurd, om uiteindelijk weer bij a uit te komen.

Alle tips zijn welkom, alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

De beste manier om erdoor te komen is door te accepteren dat je leven voorlopig of voor altijd anders zal zijn, dat is moeilijk, maar met de nodige positieve aanpak wel haalbaar, probeer niet te vereenzamen, nodig mensen bij je uit en vraag of zij de hapjes en drankjes willen verzorgen, bel mensen op en vraag hoe hun dag was, stuur eens een lieve mail naar iemand, laat je contacten niet versloffen. Verder zijn er wel dingen die je kunt, ga daar eens positief over nadenken, welke gezelschapsspelletjes kun je nog doen, vind je denksport iets? Denk na over je nieuwe leven en maak er samen met de mensen waar jij om geeft iets van. Blijf niet passief, maar onderneem iets! Makkelijk gezegd zal je nu wel denken, maar nee, ik weet hoe jij je ongeveer moet voelen, ik werd van de ene op de andere dag blind en heb het op deze manier gedaan en zowaar... het werkte! Ik wens je veel sterkte, maar vooral veel zelfvertouwen en moed toe.

Wat vind je leuk om te doen? ben je creatief in muziek, schilderen, tekenen, poëzie of schrijven? wat zijn je interesses en je hobbies. Misschien iets om over na te denken:) Probeer ook eens iets nieuws, wat op t eerste gezicht niks lijkt kan ook veel leuker zijn dan verwacht (misschien heb je nog wel ongekende talenten ergens in, je weet maar nooit) In de link hieronder staan 25 tips om jezelf op ideeën te brengen wat je kan doen. Wat ik persoonlijk een hele goeie vind, is artikelen schrijven voor website of weblogs + dat je er ook nog eens geld mee kan verdienen. Als je van braintrainingen houd kun je deze sites eens proberen: - Memrise: http://www.memrise.com/ Helpt je om een taal te leren en woorden te onthouden, of om je kennis over allerlei verschillende onderwerpen te vergroten (traint je geheugen) - Lumosity: http://www.lumosity.com/ traint je brein door leuke oefeningen zoals: reactie snelheid, geheugen, probleem oplossend denken etc. (het is wel in het engels) Je kan ook tests maken en quizen zoals op deze site: http://www.alle-tests.nl/quiz30/quizbedingung.php Wat ook vaak goed helpt als je je somber voelt is andere mensen helpen, misschien ken je iemand die hulp heeft met school of iets die je bijles kan geven of kan helpen met huiswerk maken, mensen helpen is vaak het beste medicijn! Ik wens je heel veel sterkte! hopelijk heb je hier wat aan voor de tussentijd Toegevoegd na 15 minuten: als je van nadenken/filosoferen houd is hier een facebook pagina waar ze elke dag 'filosofische vraag van de dag' op hun pagina zetten. https://www.facebook.com/pages/Filosofische-vraag-van-de-dag/180278045316021

Bronnen:
http://1-inspiratie.plazilla.com/help-ik-v...

Ben zelf door een 3voudige hernia 1 kaar zoet geweest. Veel van bovenstaande tips gedaan tot het mijn neus uitkwam. Toen ben ik een cursus via internet gaan doen en dat heeft veel voor mij gedaan.

Ga toch naar buiten, begin langzaam aan. Eerst maar eens 200 m . per dag, hou dat een aantal vol en dan gaandeweg op/uitbouwen. Dit doet een mens goed zowel geestelijk als lichamelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100