Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan je je hechten aan voorwerpen die van jou van betekenis zijn?

Mensen op een tv programma hadden dingetjes in huis waaraan ze waarde hechtten. Er kwam een organizer die hen helpt te ordenen en het huis weer leefbaar te maken.
Op zich goed maar wat mij vooral opviel was dat ze het verhaal waarin de mensen leefden stuk maakten. Zou het kunnen zijn dat je je zo gaat hechtten aan dingen dat je sterft als ze weg zijn omdat je de bezitter beheerder een ding met het object geworden is? Heeft het te maken met verlies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja een mens kan zich hechten aan voorwerpen, maar als het besef dat alles maar tijdelijk is ontbreekt dan kunnen mensen daardoor in de problemen komen. Of je kunt sterven door het besef dat voorwerpen er niet meer zijn, dat kan ook. Dat komt voor omdat iemand zijn/haar identiteit koppelt aan een voorwerp (het sterven komt met name voor als het voorwerp een groot geldbedrag (waard) is). Het heeft dan te maken met verlies van de eigen identiteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100