Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik slaap kan ik niet wakker worden, Heb ik een slaapverlamming?

Ik heb hier all een hele lange tijd last van, ik heb het in periodes, soms heb ik het heel vaak, en dan opeens heb ik het nooit. En dan opeens weer wel. het is echt heel erg random. Ik heb het nooit in schoolweken ( maandag - vrijdag ) soms heb ik het in het weekend, of als ik niet kan slapen, of als ik uit wil slapen. Wat er dan gebeurt is. dan word ik wakker ofzo. weetniet. dan wil ik gaan slapen. En dan ja. dan voelt er iets dieps ik weet niet maar dan voelt het raar en dan will ik gaan dromen maar het lukt niet. en dan wil ik me ogen open doen dat lukt niet. ( meestal bij zulke dingen gebeurten ook hallucinaties maar dat heb ik niet ). en danprobeer ik mezelf van me bed af te duwen maar het lukt niet. en uit eindelijk lukt het me wel het is wel erg eng. maar omdat ik het vaak heb gehad duurt het wel wat minder lang. Meestal probeer ik op me zij te gaan liggen want als je op je rug ligt dan heb jemeer kans dat je dan weer een slaapverlamming krijg ofzo. maar soms lukt dat zelfs ook niet. en een keer heb ik zelfs gehad dat mijn ene oog halfopen stond en ik kreeg zon slaapverlamming. dat was echt heel eng. want ik zag alles vaag en ja het is heel moeilijk uit te leggen maarja. ik heb ook op allemaal sites gekeken maar ze leggen nooit duidelijk uit wat je er tegen kan doen, sommmige sites zeggen zelfs dat ze niet eens middelen heb of dat dokters niet eens weten wat ze er tegen moeten doen. Heeft misschien iemand wat tips? of hetzelfde? ..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit klinkt inderdaad als een slaapverlamming. Ik heb dit zeker eens per maand. Je niet kunnen bewegen hoort daar bij.. Mogelijk kan je ook vreemde dingen zien.. Wat zeer beangstigend kan zijn.. Probeer rustig te ademen.. Dan is het zo voorbij. Als je weet op dat moment dat je een slaapverlamming hebt kan je je zelf leren er snel en rustig weer uit te komen!

Jep ik denk dat het slaapverlamming is, ik kan hier eigenlijk niet veel over zeggen (heb het ook al paar keer gehad) maar 1 ding: ga naar je huisdokter, het kan echt heel handig zijn! Je krijgt altijd wel een oplossing of een tip of raad of advies wat je wel en wat je niet moet doen! En als je niet kan, zoek dan BETROUWBARE advies, tip,.... op internet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100