Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je koffie en thee drinken bij concerta gebruik?

Ik gebruik sinds kort concerta.Maar drink ook koffie thee en redbull.Is dit een probleem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beperken van het gebruik van koffie, thee, cola of andere cafeïne houdende dranken , met RedBull erbij ga je natuurlijk helemaal de fout in.

Ik neem aan dat je zelf wel weet, waarvóór je die Concerta gebruikt.... "Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? Concerta De werkzame stof in Concerta is methylfenidaat. Methylfenidaat is een stimulerend middel. Artsen schrijven het voor bij narcolepsie en ADHD. " "Door methylfenidaat worden mensen met ADHD rustiger en kunnen ze zich beter concentreren. Kinderen krijgen zo een gemakkelijker schooldag, omdat er bijvoorbeeld minder conflicten met klasgenoten en onderwijzers optreden en het kind zich beter op schoolopdrachten kan concentreren." Als je dus ADHD hebt zou je ook moeten weten, dat stimulerende middelen zoals cafeïne e.d. niet goed voor je zijn. RedBull en koffie is uit den boze. Het klinkt nogal onlogisch, een middel slikken om rustig te worden, en daarna een Red bull achtover slaan. Tja, zo gaat het medicijn je niet helpen ben ik bang. Dus het antwoord op je vraag is: JA het is een probleem. Bel even naar je huisarts of specialist om te vragen of ze misschien een voedingsadvies voor je hebben. Succes ermee! http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Concerta.aspx?mId=10704&rId=1173 http://nl.wikipedia.org/wiki/Methylfenidaat Toegevoegd na 1 minuut: Sorry ik gaf je het antwoord op je toevoeging. Het antwoord op je vraag is; Ja, je kan eventueel wel koffie of thee drinken. Maar goed is het dus absoluut niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100