Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik slik twee weken p. maand(cyclusgebonden) 20 mg Prozac per dag ivm PMS-klachten. Is dit veel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij volwassenen is de begindosering van fluoxetine (prozac) meestal 20 mg, en indien nodig kan dat verhoogd worden tot 40 of maximaal 60 mg per dag. Als dosering van prozac is het dus niet veel, het is voor volwassenen de laagste dosering. Als middel tegen PMS is het natuurlijk redelijk heftig en in die zin 'veel' om een antidepressivum in te zetten, maar dat is natuurlijk een afweging die je maakt samen met je behandelend specialist. Blijkbaar was jullie afweging dat omdat de klachten ernstig waren en andere middelen niet voldoende werkten, dit de juiste stap was. Bij elke behandeling gaat het in feite om die afweging: als de klachten zeer ernstig zijn, is de behandeling niet snel "te heftig" of "te veel". Als er sprake is van milde klachten, dan ligt die afweging vaak heel anders.

Het tweewekelijks per maand slikken van prozac is volstrekte onzin. Antidepressiva zijn zinloos, omdat die 2 weken vragen alvorens ze werken, en het syndroom duurt maar een week. Lasix schijnt wel te werken en wel meestal binnen een kwartier na inname. In het algemeen is een halve pil (10mg) per dag voldoende om weer normaal te kunnen functioneren. De hormonenpil schijnt niet veel effect te hebben op het syndroom. De behandeling is nochtans eenvoudig in de grote meerderheid der gevallen: enkele dagen een licht diureticum, zodat de waterretentie gecompenseerd wordt.

Bronnen:
http://ppcnpc.nl/?Theoretisch_Compendium_%...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100