Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wanneer is de werking van antidepressiva op zijn best?

Na twee weken begon het te werken.ik ben nu zes weken verder en voel me heel veel beter.hoe lang werkt het nog positief door?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over het algemeen begin je de werking van antidepressiva na zo'n twee weken minimaal te merken. Dit is inclusief de bijwerkingen. Na gemiddeld genomen zes tot acht weken vanaf het begin verdwijnen de bijwerkingen en zul je, zoals je zelf ook al beschrijft, merken of de pillen effect hebben. Je beschrijft dat je nu al merkt dat de medicatie begint te werken. Dit houdt in ieder geval in dat je nu al de goede dosis te pakken hebt. De tijd dat je het zal moeten blijven slikken hangt af van een aantal factoren. Ten eerste hangt het af van de dosis die je slikt. Je zul hoe dan ook moeten afbouwen tegen de tijd dat je wilt stoppen. Dit zal je onder begeleiding moeten doen van de arts die het medicijn heeft voorgeschreven. Ten tweede hangt het af van de reden waarvoor je het slikt. Dit zal je ook moeten doen in overleg met de arts die het medicijn heeft voorgeschreven of die je behandeld.

Antidepressiva bouwt als ware een spiegel op. Je blijft je zolang je de zelfde dosis slikt, zo voelen. Ook verdwijnen de zeer nare bijwerkingen na een lange tijd. Het word wel afgeraden om dit soort medicatie heel erg lang te slikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100