Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat houd een iq van 51 in?

Mijn iq is 51.Ik heb 11 jaar geleden een test gedaan,Ik sta op de lijst voor een nieuwe test.Ik ben bijna 29.Wat kan mijn geestelijke leeftijd wezen?Ik denk zelf dat ik een achterstand heb van 10 jaar,Dus geestelijk in gedrag 19 zou moeten wezen.Wie kan me meer hierover vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een IQ van 100 is het gemiddelde. Een Iq van 51 betekent dat je tot de selecte groep van 7% van de bevolking behoort. Hoe je dit moet vertalen in leeftijd is eigenlijk niet mogelijk. Er zijn geen vaste wetten die zeggen dat als je 19 bent dat je dat en dat moet kunnen begrijpen. Vaak zijn mensen met een laag IQ weer vrij hoog met een EQ (gevoelswaarde-nivo!).

In dit geval : niks. Hooguit dat je de test niet begrepen hebt / te weinig cognitieve mogelijkheden en kennis hebt om een normale, schriftelijke IQ-test in te voeren. Eigenlijk is de IQ-test bedoeld om te zien hoe je gemiddeld scoort ten opzichte van leeftijdsgenootjes, en wordt afgenomen door professionele mensen. De IQ-tests voor volwassenen laten wel iets zien van hoe het met je logisch denkvermogen en algemene kennis ten opzichte van andere volwassenen zit, maar zijn vaak discutabel. Een IQ van 50 bij kinderen wijst op eenflinke verstandelijke handicap ; zo zwaar, dat je nauwelijks of helemaal niet zou kunnen lezen en schrijven, laat staan je uitdrukken zoals jij doet. Vermoedelijk heb je een verstandelijke beperking waardoor je jonger functioneert dan je leeftijd, maar een IQ van 50 heb je zeker niet. Vermoedelijk meer richting de 70, dus in het 'grensgebied' tussen zwak- en normaal begaafd. Sterker nog, als je de tekst geschreven hebt meer boven de 100 (bovengemiddeld vergeleken bij de "gemiddelde" Nederlander. Dat je "psychisch" of verstandelijk echter niet functioneert op het 'niveau' van een 29-jarige, wordt door meer zaken bepaald dan alleen je IQ / dat wat de IQ-test meet. Toegevoegd na 2 minuten: Als je overigens op een officiële, goed gecontroleerde, gespecialiseerde (!!) IQ-test 51 hebt gescoord, (voor een hulpinstelling bijvoorbeeld) zul je nu weer ongeveer in die richting scoren. Iets hoger als je veel hebt bijgeleerd. Je achterstand loop je natuurlijk niet helemaal in, je verstandelijke beperking / achterstand blijft, maar je leert (blijkbaar) wel bij.

Personen met IQ-waardes tussen 51 en 70 kunnen een speciale schoolopleiding afronden, als ze voldoende tijd en aandacht daarbij krijgen. Ze zijn in staat om voor zichzelf te zorgen en verrichten alledaagse handelingen. Het gaat om een lichte verstandelijke beperking. De bevolking bestaat voor bijna 7% uit deze mensen. Je kunt niet spreken over een achterstand in jaren. Dat wordt alleen bij kinderen gedaan, want die kunnen met leeftijdgenootjes worden vergeleken. Maar jij bent meerderjarig, en er zitten grote verschillen tussen wat de ene persoon en wat de andere persoon kan.

Bronnen:
http://www.tester-iq.nl/artikelen-over-het...

Een IQ test is helaas niet altijd even betrouwbaar. Wie bijvoorbeeld dyscalculie heeft, heeft moeite met rekenen, ruimtelijk inzicht en schatten. Hij/zij zal jammerlijk falen voor een IQ test. Andersom ken ik hoogbegaafde mensen die niet kunnen autorijden en sociaal zwak zijn. Het is wat jij er zelf van maakt. Ik zie hier op GV mensen met een hoger IQ, die amper aan een fatsoenlijke zin kunnen schrijven. Ik denk dat je test je nog weleens aangenaam zal verrassen!

Gezien de manier waarop je de vraag geformuleerd hebt kan ik mij niet voorstellen dat je IQ 51 is. Dat moet hoger zijn. Met een IQ van 51 kun je namelijk amper schrijven. Ik zou gewoon de nieuwe test doen en het resultaat afwachten.

Een IQ test is een nuttig instrument om een kader te bepalen. Omdat de testen nooit ontwikkeld werden met het oog op hoogbegaafden (noch voor zwakbegaafden) kunnen ze echter slechts dienen als signaal. De test heeft immers aangetoond dat iemand zich zo ver van "het gemiddelde" bevindt, dat het onmogelijk wordt om zich met behulp van de reguliere middelen voldoende te ontplooien. Wanneer men vertrouwd is met het feit dat een IQ cijfer vooral te maken heeft met een "frequentie van voorkomen", dan wordt het makkelijker om de uitdagingen voor de geteste persoon in de maatschappij te begeleiden. Het mag mijns inziens nooit gebruikt worden als kwalificatie. Een intelligentietest wordt bij kinderen gebruikt om een relatie te leggen met een normgroep. Bij volwassenen nadrukkelijk niet.

Was dit wel een IQ test of was het misschien een E.Q. test? Die laatste meet nl meer dingen over emotie en waar ook een achterstand in kan zijn. Als ik lees dat jij gewoon onderwijs hebt gehad en zelfstandig woont kan een score van 51 eigenlijk niet. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat als je als kind zo'n test gehad hebt deze niet meer telt op het moment dat je volwassen bent. Je bent nog teveel in ontwikkeling

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100