Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft een teveel aan alcohol drinken op langere duur invloed op je persoonlijkheid/karakter,en blijft dit zo als je stopt of wordt je weer de oude?

Toegevoegd na 59 seconden:
Ik bedoel dus niet als je elke dag een pilsje/wijntje drinkt maar dus echt overmatig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, teveel kan ontaarden in verslaving, en daar kunnen heel veel mensen persoonlijke problemen door krijgen. Het gaat vaak sluipend en ongemerkt voor je zelf. Geldt overigens voor veel soorten van verslaving. In de regel niet prettig voor de omgeving

Mijn vader was een "normale" alcoholgebruiker. Nooit echt dronken. Maar na een tegenslag is hij echt veel beginnen drinken. En vooral veel soorten drank door elkaar. Resultaat na korte tijd : hersencellen beschadigd en nu gedwongen opgenomen in de psychiatrie. En daar komt hij nooit meer uit dat is duidelijk. Ondanks het feit dat hij volledig clean is sinds 2 jaar is er niks meer mee aan te vangen. Volledig dement en volgens de dokters een gevaar voor de gemeenschap. (hij is nu 74)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100