Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar kan ik gratis oefening vinden voor transcendente meditatie techniek ?

ik kan alleen maar op google vinden dat er betaalde cursus hierom wordt gevraagd om deze techniek aanleren. Graag over transcendente , dus gratis online cursus, of iets richting transcendente.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op YouTube (en andere websites) kun je verschillende meditatietechnieken vinden. Neem eens rustig de tijd om de video's te bekijken die je hier kunt vinden: http://www.youtube.com/results?search_query=meditatie+oefeningen&oq=meditatie&gs_l=youtube.1.7.0l10.1597.5528.0.10830.9.8.0.1.1.0.71.500.8.8.0...0.0...1ac.UGZiHcmA25c Transcendente meditatie is een techniek op basis van een mantra: een rustgevende klank die je in gedachten telkens herhaalt. Die mantra zou voor iedereen anders zijn; dus afgestemd op de persoon. (Of dit werkelijk zo is weet ik niet, want het is niet toegestaan om de mantra met anderen te delen. Als je een "verkeerde" mantra gebruikt die niet bij je past, zou dat averechts werken en juist spanning oproepen). Het geheim van TM zit-em juist in de mantra. Omdat die geheim is, zul je op het internet geen TM-oefeningen tegenkomen. Alleen na betaling van het cursusgeld krijg je de mantra.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100