Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

gaat klassiek autisme ook vaak samen met adhd ?

...

Weet jij het antwoord?

/2500

yep dat kan, er zijn raakvlakken/overlappingen. geen enkele autist is hetzelfde, dus soms zijn er hele duidelijke kenmerken van deze vorm van autisme, en soms zijn er geen kenmerken. (zo heeft ook niet elke autist alle kenmerken die bij een bepaalde vorm van autisme kan horen)

Bronnen:
http://adhdgroepsopdracht.webs.com/comorbi...

ja dat kan want ik heb autisme pddnos en adhd

Nee. Hiervoor is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing beschikbaar. Attention Deficit Disorder with Hyperactivity is een op zichzelf staande neurologische afwijking. Autisme heeft een enorme bandbreedte met bewezen gerelateerde stoornissen zoals Asperger, Rett en PDD-NOS (alhoewel ik deze laatste meer een containerdiagnose vindt die gesteld wordt als men er niet meer uit komt). Deze bandbreedte maakt het makkelijk om iemand een diagnose AD(H)D te geven terwijl hij in comorbiditeit ook een mate van autisme heeft. Tweederde van de mensen met klassiek autisme heeft een IQ onder het gemiddelde. Het is inmiddels per definitie ongewenst om mensen met een laag IQ die problemen hebben om sociale contacten te leggen of afwijzend oogcontact te diagnosticeren met Autisme. Gaan we er van uit dat een vaststaand percentage mensen ADD gediagnosticeerd kan krijgen dan is er een relatie te leggen met het percentage mensen dat binnen het Autismespectrum stoornis valt. Wellicht worden de meeste mensen op AS V iets te subjectief beoordeeld ten gunste van een verband.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100