Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaan er ook anti-depressiva die NIET voor gewichtstoename zorgen?

Wegens omstandigheden wil ik mijn psychiater weer voorstellen om weer te beginnen met Soloft, een anti-depressiva dat ik al eerder gebruikt heb. Maar ik herinner dat ik daar toen van aankwam... Zijn er ook anti-depressiva waar je niet van aankomt of die zelfs voor gewichtsAFNAME zorgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Abilify is eigenlijk een antipsychoticum maar in lage dosis een antidepressiva die niet voor gewichtstoename zorgt, maar zelfs voor afname. Je zou het kunnen voorstellen. Succes ermee!

Volgens mij is er niets zinnigs over te zeggen of antidepressiva tot een gewichtstoename leiden. Sommige mensen worden door het gebruik van AD dikker, anderen niet. Dat hangt niet zozeer af van het medicijn dat je slikt, maar van de manier waarop jouw lichaam op het medicijn reageert. Een goed dieetadvies zou kunnen helpen. Bovendien verdwijnt de gewichtstoename vaak weer zodra je met het middel bent gestopt.

Bronnen:
http://www.dokter.nl/index.php/Medicijnen/...
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/psyc...

Er bestaat geen anti-depressiva die zorgt voor 'gewichtsafname'.Wel zijn er anti-depressiva waarvan bekend is dat de kans op gewichtstoename minder groot is. De toename van gewicht kun je zelf voorkomen door (meer trek in eten) te kiezen voor gezonde snacks als komkommer wat extra fruit ed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100