Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Krijgen mensen allemaal dezelfde hallucinaties, als ze een bepaalde drug gebruiken?

Kan je hallucinaties hebben (je ziet geometrische vormen), als gevolg van een bepaalde drug, die andere gebruikers ook zien?
En welke drug is dit dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, mensen krijgen niet dezelfde hallucinaties. Een hallucinatie is een zintuiglijke beleving die niet overeenkomt met wat er in werkelijkheid gebeurt. Anders gezegd: een hallucinatie is een waarneming waarbij de prikkel uit de buitenwereld ontbreekt. Er kunnen dingen gehoord, gezien, gevoeld of geroken worden die niet in in de buitenwereld voorkomen. Dat gebeurt in de hersenen. En hersenen zijn van ieder mens verschillend. En informatie over drugs gaan we hier niet geven.

Nee, dit is bij iedereen verschillend. Zowel als in vorm, heftigheid en sowieso is het bij de ene in mindere/meerdere mate aanwezig dan bij de ander die precies hetzelfde heeft gebruikt. Daarnaast zorgen de meeste drugs ervoor dat de emotie die op moment van gebruiken aanwezig is (of op de achtergrond speelt, bijv. verdriet) door de drug uitvergroot kunnen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100