Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verander ik mijn negatieve spiraal in een positief spiraal zodat ik overal weer van kan genieten?

Een tijdje geleden genoot ik van alles, van alle kleine dingen, zoals het weer, de natuur, de gezelligheid, mensen die leuke dingen zeiden etc. Na van loop van tijd is dit weggegaan. Ik zou heel graag dit 'genieten' weer terug willen hebben. Zelf ben ik een erg 'denk-mens'. Ik zie momenteel alleen maar negatieve dingen, zoals bijv. het vele huiswerk van school en de komende tentamens en examens. Ook vind ik dat ik wat af moet vallen en dit lukt ook niet zo goed. Verder denk ik dat anderen beter zijn dan ik in bepaalde dingen en heb ik een minderwaardigheidsgevoel. Dit komt voornamelijk doordat ik me heel vaak met anderen vergelijk. Ik wil weer van dit negatieve zelfbeeld af en ik zou zo graag weer willen genieten van de kleine dingen! Op school e.d. kan ik me altijd heel vrolijk en positief opstellen, maar als ik eenmaal thuis kom, ben ik weer erg negatief en reageer ik chagrijnig tegen mijn ouders. Ik wik écht weer genieten van het leven! Maar hoe pak ik dat aan? Welke stappen moet ik zetten? Hoe kan ik dit zelf oplossen?
Ook hecht ik veel waarde aan mijn geloof (christendom). Welke Bijbelteksten kunnen betrekking hebben op mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Draai je spiraaltje om!

Bronnen:
DERP

Als je het wilt dan kun je vragen of een professioneel iemand met je meekijkt. Niet meteen iets psychologisch maar andere hulpverlening. De overtuigingen die je maakt doe je zelf en dat betekent ook dat je het zelf weer in positieve zin kunt veranderen. Daarbij is het erg goed dat een buitenstaander met veel kennis, ervaring en coachende capacitieten met je meekijkt en jou leert om weer een meer zonnige kijk op het leven te geven. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100