Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kan ik mijn piekergedachten van me afzetten als ik iets leuks ga doen?

Ik zit met een aantal moeilijk kwesties waar ik onzettend over pieker. Ik ben deze week jarig en ga morgen lekker winkelen en eten in de stad. Ik baal er zo van dat ik die gedachten heb want wil graag van deze 2 dagen kunnen genieten zonder dat het verpest wordt door mijn piekergedachten.
Ik weet dat ik ze niet kan wegstoppen voor 2 dagen maar misschien heeft iemand tips of ervaring?
Zie er erg tegenop!

Toegevoegd na 34 minuten:
Het zijn ook dingen waar ik op zich nu niks mee kan. Ik ga hier later in therapie misschien mee aan de slag maar nu kan ik er weinig mee behalve heeel veel nadenken, dingen terughalen, analyseren enzo

Weet jij het antwoord?

/2500

Goed om te lezen dat je er wat mee gaat doen. Ik kort op deze korte termijn alleen maar zeggen dat je je moet laten afleiden door dat wat je gaat doen. Maak het heel bewust mee, geniet er intens van omdat je het waard bent. Besef het moment dat je de foute kant op gaan want jij bent de enige die jezelf tot de orde kunt roepen. Het feit dat je ervoor kiest om te piekeren, betekent dat je ook kunt kiezen voor in het moment zijn en genieten van iets wat leuk is. Dat andere krijgt dan later wel weer de aandacht. Alvast gefeliciteerd en maak jezelf belangrijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100