Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan ik een lichttherapielamp ook gebruiken tegen voorjaarsmoeheid?

Ik bedoel dus echt de periode van de lente,ik weet dat veel buiten zijn en sporten goed is,
maar ik stel de vraag om dat er juist in de lente veel dag licht is.Hoe en wanneer kan ik deze lamp het beste gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voorjaarsmoeheid wordt vaak beschouwd als een milde variant van de winterdepressie. Zo licht is het in het voorjaar nog niet, en zeker niet in het vroeg voorjaar. 'Voorjaarsmoeheid' behoort daarom wel degelijk tot het indicatiegebied voor lichttherapie, al weet ik niet of de effectiviteit ook goed onderzocht is, omdat meestal voor dat soort studies wel patiënten worden gezocht die duidelijk aan de criteria voor een winterdepressie of in elk geval seizoensgebonden depressieve klachten voldoen, en het bij 'voorjaarsmoeheid' wat minder duidelijk is. Maar wanneer je deze klachten hebt, zou je zeker kunnen proberen of een daglichtlamp effectief is. De meeste lampen zullen hun eigen gebruiksaanwijzing hebben, maar meestal wordt aangeraden om hem 's ochtends te gebruiken, en er dan recht voor te gaan zitten op zo'n 40 cm afstand, gedurende ongeveer 30 minuten. De precieze aanwijzingen hangen ook af van de sterkte van de lamp, volg dus de gebruiksaanwijzing op die bij de lamp zit, en raadpleeg bij aanhoudende klachten of klachten waarvan je denkt dat ze door de lamp kunnen komen, een arts. Bij sommige thuiszorgwinkels kun je trouwens ook zo'n lamp lenen of huren, dan kun je het effect uitproberen zonder dat je er direct één hoeft te kopen.

Bekijk deze eens: http://www.youtube.com/watch?v=4lEdqfY5Zhg Bril met lichttherapie. Zou ook moeten helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100