Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan iemand met Asperger/autisme instinctief emoties aanvoelen?

Bijvoorbeeld in een TV programma dat over persoonlijke problemen gaat. En dan bedoel ik niet inleven dmv. regels, maar inleven op instinctieve basis (lezen hoe de ander kijkt, praat en doet en dan een invoelen).

Toegevoegd na 1 minuut:
Dus niet: Oh ze ging vreemd, ik weet hoe dit voelt, dus het zal wel zo voelen.
Maar meer: Ik krijg door zijn mimiek en stemgeluid in nog geen fractie van een seconde door hoe hij zich nu voelt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen met autisme kunnen zeker emoties waarnemen alleen verwerken ze ze anders: "Het bleek hem dat zij onder de juiste omstandigheden prima emotionele informatie uit gezichten kunnen halen. „Wanneer zij echter moesten letten op twee aandachtspunten, zoals een emotioneel gezicht en een emotionele stem, bleken ze dat minder goed te kunnen. Als ze zich specifiek moesten richten op één taak, ging het wel goed.” Wel werd duidelijk dat de hersenen van mensen met autisme bij het herkennen van emoties anders werkten dan bij de controlegroep, die bestond uit mensen zonder autisme. „Personen uit de laatste groep lachen vaak een beetje als ze iemand zien lachen, of ze verstrakken als ze een boos iemand zien.” Magnée ondervond dat mensen met autisme juist veel emotioneler reageren dan mensen zonder autisme. „Ze keken weg van de emotionele gezichten, om die hevige emoties bij zichzelf te voorkomen. Dat bevestigden ze later ook.” http://www.refdag.nl/mensen_met_autisme_verwerken_emoties_anders_1_470027

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100