Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat betekent emotioneel beschadigd zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat houdt in dat jouw vermogen om op gebeurtenissen te reageren zoals mensen dat normaal gesproken zouden doen is aangetast, als gevolg van geestelijke mishandeling. Je zou daardoor bijvoorbeeld volkomen apathisch of juist extreem gewelddadig kunnen uitbarsten door iets wat jouw gevoelens raakt.

Dat je een tik hebt overgehouden van een gebeurtenis. Iets waar, als je er bijv. Weer aan terug denk, je er down(neerslachtig) wordt.

Simpel: dat je gevoel kapot of in de war is. Je reageert niet meer zoals je voorheen reageerde. Je wordt bv onverschillig. Ook bovenstaande antw klopt!

Dat een bepaalde, voor jou heftige, gebeurtenis erg op je ingehakt heeft. vergelijk het met Fysiek beschadigd zijn. Je valt en hebt een gebroken been (ik weet het slap voorbeeld) je bent fysiek beschadigd. Dan Emotioneel: je opa overlijdt. Je bent dan (hoogstwaarschijnlijk, ligt aan de relatie met je opa) emotioneel (of geestelijk, maar toch zit daar ook een verschil in) beschadigd. De gebeurtenis heeft invloed op je stemming (/emoties) Het heeft een litteken in je ziel achtergelaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100