Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoort vermijdingsgedrag bij de kenmerken van borderline?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, niet per se. Al kan het secundair wel weer voorkomen uit bepaalde andere onderdelen van de stoornis: iemand die tgv borderline een instabiel zelfbeeld heeft, kan bepaalde sociale contacten gaan mijden door sociale angst, bijvoorbeeld. Tenslotte komt het maar al te vaak voor dat mensen met een persoonlijkheidsstoornis ook kenmerken hebben van andere persoonheidsstoornissen, en is het dus zeker niet ondenkbaar dat iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis ook symptomen heeft die passen bij een vermijdende persoonlijkheidsstoornis. Maar dit is lang niet altijd het geval.

Beste leeuwenchris je blijft maar vragen. Maar dat gedrag hoort er niet bij.

Bronnen:
http://www.watwiljijweten.nl/vraag1457/Wat...

Het kan dat bepaalde angsten uiten in vermijdingsgedrag. Dit vermijdingsgedrag is bij borderliners niet groter dan bij niet-borderliners. Wel kan het dat het lijkt alsof hun vermijdingsgedrag groter is omdat ze meestal angstiger zijn. Dus nee, vermijdingsgedrag is niet typisch borderline, maar typisch iets voor bange mensen. En borderliners kunnen angstiger mensen zijn.

ik denk als je dat allemaal wilt weten dat je een keer naar een psycholoog of psychiater moet gaan. maar ik geloof niet dat vermijdingsgedrag bij borderline hoort, het kan wel een onderdeel van je problematiek zijn (als die er is). een borderliner is vaak bang er alleen voor te komen staan dus doen ze alles om niet verlaten te worden maar niet vermijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100