Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is "verliefd" nou hetzelfde als "geil", of niet?

Als ik me aangetrokken voel tot iemand, en ermee naar bed wil, dan noem ik dat "verliefd". Ik zoek in de liefde naar die pure, zinderende aantrekkingskracht. Is dat wel hetzelfde? Zo niet, wanneer ben je dan wél verliefd en dus alleen maar "geil"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verliefd is dat je liefde wilt geven en beleven. Het is een gevoel, dat op basis van hormonen tot stand komt. Verliefdheid is aantrekkingskracht tot een persoon en bedoeld om een relatie te initiëren. Geil zijn is seksueel opgewonden zijn. Het beperkt zich dus puur tot het seksuele aspect en het vindt eigenlijk pas plaats als je contact hebt met een persoon en je lichaam echt seksueel gaat reageren. Verliefdheid en geilheid worden vaak met elkaar verward, aangezien het één tot het ander kan leiden en seksualiteit bij verliefdheid vaak een rol speelt.

Alleen aangetrokken voelen tot een persoon en er mee naar bed willen is nog geen verliefdheid! Dat heb je nodig voor een one night stand, niet voor een langdurige relatie. In dat geval ben je dus weldegelijk geil. Verliefdheid is toch wel iets heel anders en niet op de eerste plaats meteen met iemand naar bed willen. Toegevoegd na 1 minuut: Verliefdheid is het bij elkaar willen zijn, aan elkaar willen zitten, met elkaar dingen willen doen (waaronder ook eventueel seks maar niet meteen op de allereerste plaats, je kunt het ook opbouwen) en als de ander ook verliefd is op jij denken aan het samen wonen, trouwen etc.

Liefde heeft te maken met die (al dan niet zinderende) aantrekkingskracht. De wens om je leven samen te delen, in voor en in tegenspoed. Geilheid heeft hoofdzakelijk te maken met zin in seks. Je kunt geil zijn op / worden van de buurvrouw (of -man) zonder in de verste verte verliefd te zijn of te kunnen worden. (Je kunt _ook_ verliefd zijn op de buurvrouw (of -man) zonder direct geil (seksueel opgewonden) van haar (hem) te worden. Nee, het zijn totaal verschillende dingen. (Of kunnen dat zijn, er is vaak wel verband.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100