Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je fantasie interpeteren als realitieit?

En dan bedoel ik geen hallucinaties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. fantasie is het tegenovergestelde van realiteit. Wel kan je fantasie leiden tot realiteit, als je er aan werkt dat je fantasie uitgevoerd wordt.

Mensen geloven soms daadwerkelijk dat ze kabouters, elfen of andere bovennatuurlijke wezens zien, of er zelfs contact mee hebben, dus ik denk dat het mogelijk is om je fantasieën zo sterk te ervaren dat je ze als reeel ervaart. Maar mogelijk is er dan sprake van zelfopgewekte hallucinaties...

Ja hoor, kijk maar naar de regering: die denken ook dat hun fantasie werkelijkheid gaat worden. Maar zonder gekheid, ik denk dat dat kan onder bepaalde omstandigheden. Ik ken een dementerende die echt denkt dat haar man, die al 25 jaar dood is, net nog langs is geweest. Of die iemand belt omdat ze zeker weet dat die bij haar op visite was, en nu zonder afscheid weg is gegaan. Toegevoegd na 3 uur: En die persoon was dus echt niet op visite geweest

Ja , het is een taboe . Volgens vele , bestaan er dingen, die nooit gezien zijn . Maar waar men toch naar leeft , generatie na generatie. Wordt het dmv van een boek , of overlevering door gegeven . En de uitleg veranderd daardoor wel , nog gekker men bestrijd ook elkaar die een iets andere uitleg van het verhaal aanhangen . Hoe dat verschijnsel heet ,is een taboe . :) Er is ook een goede vorm eerst de droom , dan aan jou om er gestalte aangegeven , dan kan je sterk geloven dat het goed is , en ga je stap voor stap je droom realiseren .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100