Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kun je snoepen uit stress afleren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, door bijvoorbeeld een stressbal te kopen. Als je stress hebt kun je daar in knijpen in plaats van snoepen.

Geen snoep kopen.

Ik ben ook zo'n stress snoeper. Wat mij helpt is op het moment dat ik wil gaan snoepen, even totaal wat anders doen als waar je mee bezig bent.

Je kunt het afleren, maar het gaat niet vanzelf. Het is een kwestie van trainen. Je bedenkt iets wat het snoepen kan vervangen. Je gaat bv ter afleiding een puzzeltje maken (sudoku bv), of je belt iemand op voor een gezellig praatje. Lukt het je om de snoep te laten staan, geef je jezelf een beloning (alles behalve snoep). Als je dat consequent volhoudt, en bovendien een dagboek bijhoudt van al je overwinningen, is dat een manier om ervan af te komen. Maar er zijn meer manieren. En soms heb je professionele hulp erbij nodig. In ieder geval succes!

Bronnen:
eigen ervaring, bij mezelf en bij...

Als je merkt dat je aan het snoepen ben door de stress, of net er voor, even gaan zitten en rustig overdenken waarom je stress hebt. Soms helpt het ook door er over te schrijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100