Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Krijgen mensen met een autisme spectrum stoornis ook weleens psychotherapie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze vraag is eigenlijk alleen met ja of nee te beantwoorden..... maar het antwoord is ja. Met therapie kan er heel veel duidelijk worden voor jezelf, krijg je inzicht in de problemen die je hebt en handvatten aangereikt waar je wat mee kunt. Dat is niet anders voor mensen met of zonder ASS. Toegevoegd na 14 uur: Mijn zoon met ASS heeft vele cursussen en therapie gehad en wij krijgen ouderhulp via Altrecht om hem beter te begeleiden.

Ik heb een zoon met ASS en hij gaat komende maand naar een psycho-educatiegroep met gelijkgestemden waarin ze leren wat het autismespectrum inhout, wat de kenmerken zijn, welke ze bij zichzelf herkennen en wat de gevolgen ervan zijn voor jezelf. Best leerzaam, want zowel hij als wij zitten toch regelmatig nog wel met vragen.

ja ik denk zelfs dat de meeste wel psychotherapie krijgen . mijn dochter heeft aspergeren krijgt ook psycho educatie en wij zelf als ouders zelfs ook om beter om te kunnen gaan met het autisme.

mijn dochter heeft pdd-nos, gaat om de week naar psycho-therapeute.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100