Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom je van hypochondrie af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ooit het Handboek voor hypochonders van Gene Weingarten gelezen. Gene Weingarten was ooit hypochonder, dacht de meest vreselijke ziektes te hebben, maar hij is genezen van de hypochondrie. Aan het eind van het boek vertelt hij hoe hij dat gedaan heeft. Zijn medicijn: Daadwerkelijk een ongeneeslijke ziekte krijgen (in zijn geval geen levensbedreigende). Ik kan je het boek zeer aanraden, het is hilarisch. Wat je het beste kunt doen als je je niet lekker voelt is niet googelen op je symptomen, want dan heb je opeens de meest enge ziektes, waar het in werkelijkheid niet meer dan een loopneus hoeft te zijn.

Psychotherapie helpt hier goed bij

Psychotherapie inderdaad, maar eventueel ook medicatie. Misschien heb je een tekort aan serotonine. Bespreek dit met je arts. Toegevoegd na 37 seconden: Psychotherapie KAN helpen, maar doet dat niet altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100