Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke aandoening komt het dichtst bij het niet direct (binnen gemiddelde normen) reageren op een vraag of opmerking in een gesprek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aandoening is een groot woord. Maar ik denk aan onzekerheid of overspannenheid. Als iemand niet meteen antwoordt zou het kunnen zijn dat diegene bang is om iets verkeerds te zeggen waardoor hij /zij voor 'gek staat'. Of gewoon zó overspannen is dat hij/zijn met z'n gedachten ergens anders is en geen zinnig antwoord kan uitbrengen.

Heb je het nu over 1 persoon? Als die persoon vaak niet gelijk reageert kan het ook desinteresse zijn? Weet je zeker dat die persoon echt geintereseerd is in wat je zegt? wanneer vraag of zeg je iets? Is die persoon aan het lezen (dan reageer ik ook vaak niet gelijk of hoor het gewoon echt niet) is die persoon aan het tv kijken, ook daar kan je heel erg in opgaan. Hoe vraag je het? kijken jullie elkaar aan? Sta je dichtbij de persoon of juist wat verder af? Allemaal factoren waar je rekening mee dient te houden. Een advies geven is daarom zeer moeilijk aangezien jouw vraag te summier van informatie is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100