Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn goede tips om iemand uit te leggen/ laten onthouden wat links en rechts is.

Bijvoorbeeld bij dyslexie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had een ring om mijn rechterringvinger. Als ik dan ergens stond en ik moest links of rechts aanduiden dan voelde ik even met mijn duim waar mijn ring zat. Met een bandje moet je echt heel expliciet kijken en dat is niet altijd handig (als je vriendinnetjes het wel weten bijvoorbeeld). Ik heb jarenlang nog onbewust gevoeld als ik links of rechts aan moest duiden terwijl ik het inmiddels wel had onthouden.

Maakeen L met je hand, en je ziet direct dat de juiste L links zit. Of schrijf links en recht op de hand. Of als ze een armbandje hebben ofzo, leg ze uit dat die aan de linker of rechter hand zit, zo weten ze direct dat de andere kant de andere kant is.

Iedereen weet dat je eerst naar links moet kijken op de weg, daarvoor hoef je het woord niet te kennen. Ezelsbruggetje: Het is heel LINKs om op de weg eerst RECHTS te kijken. Je gebruikt eerst het woord LINK, wat aangeeft datje eert links moet kijken. Het kind weet al welke kant links is, en zal het woord dus snel aan de kant linken.

ik had het geleerd door dat mijn ma dan naast mij stond en ik moest zeggen waar ze stond links recht zo regelmatig oefenen. met een armbandje gaat ook.

De meeste mensen dragen bijvoorbeeld het horloge altijd aan dezelfde arm. Je kan dus de link maken tussen het horloge en linkerarm. Je hebt je horloge altijd links (of rechts natuurlijk). Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een ring.

heel veel oefenen, dus bij alles wat je doet aangeeft etc erg vaak benoemen of dat links of rechts is. verder zou je het kunnen proberen met 2 armbandjes Links doe je dan bLauw en Rechts doe je dan Rood.

hoi zoek een vast kenmerk op gezicht bv moedervlek linker wang waar de vlek zit is links ook kun je een een ring om 1 vinger doen een brosch op trui enz Echter een vast kenmerk kun je nooit vergeten suxses

De hand waarmee je schrijft is rechts of links. licht er natuurlijk aan welke hand hij/zij gebruikt.

Niet alleen bij diselectie trouwens. Er zijn zoveel trucks die helpen onthouden wat R of L is. Zelf heb ik mijn levenlang al moeite met links en rechts en ben er achter dat al die trucks niet helpen. In mijn lesauto had ik een L en een R op het dashboard. Het hielp wel wat maar het blijft mijn leven lang een drama. Het is ontstaan toen ik vroeger rechts moest schrijven terwijl ik volledig linkshandig ben

als je rechtshandig bent: rechts is aan de kant van de hand waar je mee schrijft, links is de andere kant. en andersom als je links bent.

Ha, die Annswers; Een subtiel lettertje L resp. R op de desbetreffende hand zetten met een merkstift lijkt me afdoende. Hoeft dus niet eens op beide handen.

Links is de hand waar je duim rechts zit.

De beL zit Links

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100