Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoort je hoofd licht te trillen als je helemaal stil zit niks beweegt?

als ik helemaal stil lijkt het alsof mijn hooft trilt het is heel raar. Als ik in de spiegel kijk dan zie ik dat als mijn hart klopt mijn hoofd trilt. Is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet iedereen is gelijk. Dit verschijnsel kan bij jou normaal zijn, maar ík ken het niet.

Ik ken het fenomeen dat je beschrijft, maar ik zou het niet 'trillen' willen noemen. Als je je perfect stil wilt houden, beweegt je hoofd iets mee met de hartslag en de bloeddruk. Volkomen normaal.

Ik heb het trillen vooral als ik op mijn ellebogen leuk en m'n nek aanspan, ik weet niet of dit is wat je bedoelt..

Nee dat is niet normaal, maar het is ook geen aanwijzing voor iets ernstigs. Het lijkt hier te gaan om een onvrijwillige, bevende beweging van het hoofd die waarschijnlijk ritmisch plaatsvindt. Deze beweging ontstaat door spieren rond het hoofd die zich herhaaldelijk samentrekken en verslappen. Hierdoor trilt het hoofd. Dit soort bewegingen treden vaak al op jonge leeftijd op, worden langzaam heftiger en de oorzaak is onbekend. Soms komt het in families voor. Dit trillen blijft gewoonlijk mild van aard en er zijn geen aanwijzingen voor een ernstige ziekte. Toch kan dit trillen van het hoofd veel ongemak veroorzaken. Vermoeidheid, emotionele spanningen, angst, en te veel koffie of energiedrankjes kunnen het trillen verergeren.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/faq/1...

wat jij omschrijft heb ik ook maar dan met mijn arm. de dokter zij dat het een lichte spastische beweging is die geen kwaad kan. wel vind ik vervelend dan lig ik stil en begint mijn arm te trillen.

Je zult elk lichaamsdeel wel bewegen ook al, denk je dat je stil zit volkomen stil, je hebt je spieren dan zo aangespannen dat je dit maar een fractie van een seconde kan volhouden, misschien lijkt het voor jou een half uur. Je hoofd mag geen schokkende bewegingen maken, dat kan gevaarlijk zijn voor je bloedsomloop en de kleine aderen in je hoofd, is het lichtjes nou dat doen we allemaal wel eens. Volstrekt stil zitten kunnen we niet, niemand niet. 1sb

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100