Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom kijken autistische mensen vaak andere mensen niet aan?

waar komt dat vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Direct in de ogen aankijken is direct contact, en dat vinden de meeste mensen met autisme eng. Dat maakt onzeker, omdat ze emoties en gezichtsuitdrukkingen niet, of niet goed, of niet zo goed, kunnen interpreteren. Toegevoegd na 1 dag: Toevoeging: een "truukje": kijk naar de wenkbrauwen! Dan kijk je iemand niet direct in de ogen, maar de ander kan absoluut niet zien, dat jij naar de wenkbrauwen kijkt. Zowel handig voor mensen met autisme als zonder, die er moeite mee hebben!! Let er dan wel op, dat je niet gaat staren, want voor de ander kan DAT weer heel onprettig zijn ;-)

omdat ze dat eng vinden. autisten hebben vaak moeite met contact maken.

Autisme wordt gekenmerkt door problemen in de communicatie, sociale interactie en verbeelding. Er zijn autisten die absoluut geen contact met hun omgeving hebben en ook autisten die juist heel veel contact zoeken met hun omgeving, maar dit op een vreemde manier doen.

Bronnen:
http://www.opvoedadvies.nl/autisme.htm

Dat heeft te maken dat ze hierdoor nog meer prikkels krijgen. En daar hebben ze heel veel moeite mee. Een tip die ik ooit heb gehoord is om ze te leren naar de neusbrug te kijken dan heeft de ander niet in de gaten dat je ze niet echt aankijkt.

omdat aankijken de meest gebruikelijke en duidelijke manier is om contact te maken. dit is nu net wat autistische mensen moeilijk vinden. contact maken/onderhouden. het is dan ook een contactstoornis die in meerdere vormen voor komt, en waarbij elke vorm weer vele gradaties heeft. alsof dat nog niet variabel genoeg is verschilt de ene autist ook weer met de andere. het is dus niet dat ze geen contact willen maken, maar een kwestie van niet kunnen maken. daarbij hebben ze hier ook niet zoveel behoefte aan als de niet-autist. ze voelen zich prettig als ze gewoon hun eigen gang kunnen gaan en hun eigen ding kunnen doen waarbij ze onbereikbaar zijn voor anderen. maar ook hier zit weer een verschil in. (en daarom zit hier ik hier al dagen mijn eigen nutteloze ding te doen omdat de kids een week weg zijn, maar kan weer heel goed mensen aankijken) :)) Toegevoegd na 1 uur: ohja, voordat men een onjuist beeld krijgt (of vaak al heeft!!) is de onderstaande link ''De autismeparadox: wel gevoelig maar niet empathisch'' wellicht waardevol men weet hier namelijk nog láng niet alles over :)

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/de-au...

Autisme betekent; 'in zichzelf gekeerd zijn'. Autisten functioneren op psychisch, sociaal en motorisch gebied anders dan de gemiddelde mens. Aan hun uiterlijk is het vaak niet te zien, maar wel in hun gedrag en één van de eerste dingen waardoor je autisme kan herkennen is het vermijden van oogcontact bij autisten. De meeste kinderen met autisme houden net van oogcontact en proberen het te vermijden. Als ze wel oogcontact maken, blijft het bij een korte blik. ook tijdens een gesprek kijken ze liever ergens anders heen, bijv. net naast de persoon of naar de grond. Dit wordt vaak verward met 'slechte manieren'. " kijk me aan, als ik tegen je praat", zullen ze dan ook vaak te horen krijgen. Veel kinderen leren op den duur wel iemand aan te kijken 'omdat het zo hoort' maar de manier waarop ze oogcontact maken blijft gekunsteld. Ze doen het dan bijv. te lang, te kort, of te nadrukkelijk. Ze kunnen ook geen emoties of uitdrukking in iemands ogen ontdekken en hebben geen gevoel ervoor om iemand te kunnen 'doorgronden'. Dit is vaak een reden waarom wij wel iemand in de ogen kijken.

Mensen zijn eigenlijk hondsbrutaal bezig met elkaar de hele tijd aanstaren. Als dieren elkaar aankijken volgt er meestal een gevecht op. Dat kan een reden zijn, autisten zijn gewoon een stuk beleefder van nature. Maar ook omdat het autisten niet echt uitmaakt wat je zegt, en daar hebben ze groot gelijk in. Mensen babbelen toch 90% over niets. En sommige autisten leven in hun eigen wereld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100