Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Jongen brult de hele dag alsof hij een leeuw is. Wat kan dit zijn?

Mijn broertje kent een jongetje (van een jaar of 9) die werkelijk de hele dag brult als een leeuw. Ik vroeg me af wat dit zou kunnen zijn? Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan bij sommige vormen van autisme voorkomen, meestal nogal erge. Ik ken een autist die nu (14 jaar) nog steeds dieren na doet. Soms best vervelend maar hij heeft het wel heel erg. Hij ziet ook geen gevaar en zwaait mixers aan het snoer door de kamer heen.

Het zou kunnen dat het jongetje zwaar verstandelijk gehandicapt is. Dat het zijn manier van communiceren is. Zijn moeder wil daar vast wel uitleg over geven, vraag het haar!

Als hij enkel maar brult en niet kan spreken, zou het kunnen dat het een vorm van autisme is. Zou kunnen! Want ik weet niets over die jongen, en ben geen arts. De jongen in bijgevoegde website gebruikt bijna geen taal om met andere mensen te communiceren. Wel herhaalt hij regelmatig de laatste twee woorden van een ander. Ook maakt hij af en toe dierengeluiden, hij brult bijvoorbeeld als een leeuw. Lees hieronder verder:

Bronnen:
http://www.homeopathie-utrecht.nl/t_d_autisme2.htm

Dat verhaal van autistische kinder kan kloppen, maar je hoeft kinderen echt niet meteen in hokjes te doen hoor. Heel veel "normale" kinderen doen dit ook, gelukkig maar, want dat heet gewoon fantasie! En daar hebben kinderen tegenwoordig veel te weinig van.....nee ze hebben het wel, maar komt nooit meer tot uiting omdat pc nitendo's gameboys en al die andere rotzooi de fantasie in kinderen vermoord! Dus geniet van dit aanschouwen van pure kinderlijke fantasie en zoek er aub niks achter. Het is echt dood normaal dat een kind een leeuw na doet hoor, minder normaal is het dat kinderen als zombie op de bank zitten met zo"n ds op schoot!

Kinderen (volwassenen trouwens ook ;-)) kunnen tics hebben die op een gegeven moment gewoontes worden. Het is lastig deze gewoonte uit het systeem te krijgen omdat het een soort van verslavend is. Geen idee of het dit is bij het jongetje! Fijn weekend!

Allereerst: ik ben geen arts en daarom is het een voorzichtig geopperde mogelijkheid..... niets meer en niets minder dan dat: het zou het syndroom van Gilles de la Tourette (GTS) kunnen zijn. "Het syndroom van Gilles de la Tourette (GTS) is een verzameling verschijnselen die zich manifesteert als ongecontroleerde spierbewegingen en het maken van geluiden (tics). Het syndroom is vernoemd naar de Franse neuroloog Georges Gilles de la Tourette (1857 - 1904). Mensen die hieraan lijden, soms kortweg touretters genoemd, hebben een onbedwingbare drang bepaalde bewegingen te maken of bepaalde geluiden of woorden te uiten." Meer info vind je hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Gilles_de_la_Tourette

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100