Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben een beetje bang van al het bliksem gebeuren. Wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Rustig blijven ademen, misschien met je ipod wat rustige muziek luisteren. Proberen te slapen?

Relativeren. Als hij inslaat, doet hij dat toch wel. of je nu bang bent of niet. Of andersom, door banger te zijn dan een ander, wil dat niet zeggen dat de kans groter is dat hij dan juist bij jou inslaat. Toegevoegd na 1 uur: Voor degene die bovenstaande niet snappen, zoek maar eens op Rationele Emotieve Therapie. Kan zéker helpen bij mensen die angst hebben voor onweer.

Je kunt niets doen, behalve wat afleiding zoeken. Ramen en gordijnen dicht en zorgen dat je het niet ziet.

Gordijnen dicht en zoveel mogelijk lampen aan, dan heb je weinig last van de lichtflitsen. Tegen het geluid van de donder: koptelefoon o.i.d. opzetten met muziek die je leuk vindt. Beetje laat antwoord, want inmiddels is het onweer hier afgelopen, maar wie weet een idee voor in de toekomst ;-)

Verdiep je er eens in hoe onweer werkt. Daardoor kun je het risico beter inschatten en weet je wanneer je echt bang moet zijn (als je buiten staat de schuilen onder de hoogste boom bijvoorbeeld) en wanneer niet (als je thuis bent. De kans op een auto ongeluk is een stuk groter dan de kans dat de bliksem inslaat en je iets gebeurt.

Nou, aan de bliksem kun je niets doen..maar je kan toch proberen te gaan slapen..Dan merk je niets als je slaapt. & Als je niet in slaap komt doe je gewoon oordopjes in. (niet oordopjes van muziek, maar dat je niets hoort. Maar muziek kun je natuurlijk ook gebruiken:) !)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100