Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan je het beste uit een cirkel ontbreken?

De cirkel van angst - symptomen - negatieve gedachten. Wat voor oplossingen en-/ of therapien zijn hier bijvoorbeeld voor bedacht? En welke zijn het meest effectief? En wat voor oplossingen zijn er naast therapien?

Weet jij het antwoord?

/2500

1 - Accepteren. 2 - Ontspan je spieren en adem halen via je buik (als je niet begrijpt wat ik hiermee bedoel moet je het zeggen dan zal ik het toelichten) 3 - Leven met de stelling : Wat ik niet accepteer moet ik veranderen, wat ik niet kan veranderen moet ik accepteren. Hiermee bedoel ik, zorg dat je je niet druk gaat maken over zaken buiten jouw cirkel van invloed.

Een hele goede therapievorm is cognitieve therapie. Daar leer je je angsten onder ogen te komen en wat je ermee kunt doen. Ook leer je, om je gedachten helpend te maken voor jezelf in plaats van afbrekend. Een doorverwijzing kan je vragen via de huisarts.

de cognitieve behandeling zoals al genoemd is . werkt heel goed . De G schema 's hanteren ./uitdagen helpende gedachtes eigen maken . suc6

ik weet natuurlijk niet hoe diep je in deze "cirkel" zit, naast therapie kun je iets hebben aan het lezen van 'de kracht van het nu' in de praktijk van eckhart tolle. Wanneer je zijn woorden kunt begrijpen, begrijp je ook dat de angst-symptomen-negatieve gedachten niet nodig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100