Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ben ik een beelddenker? (zie uitleg)

1 - Ik ben slecht in spelling/grammatica en rekenen
2 - Ik ben slecht in onthouden van namen/cijfers/data
3 - Ik ben erg goed in het onthouden van gezichten
4. Als ik bv. een straat moet omschrijven die ik ken, kan ik alleen de kleuren van de huizen opnoemen, de soorten winkels, hoe het eruit zag etc etc. maar als het op de straatnaam aankomt, of de namen van de winkels, weet ik het niet
5 - Ik ben erg goed in kaartlezen, maar als iemand mij de weg wijst, weet ik het al na een paar seconden niet meer
6 - Bv. ik moest aan iemand uitleggen dat er een verbouwing was aan de brug in Istanbul, maar ik kon het niet omschrijven, ik zag de brug met al z'n medewerkers voor me die aan het verbouwen waren, maar ik kon niet op de naam 'verbouwing' opkomen, zulke dingen heb ik meer.
7 - Ik heb een bovengemiddeld tot hoogbegaafd IQ (124)
8 - Ik ben niet dyslectisch
9 - Ik heb een grote en sterke fantasie
10 - Ik ben emotioneel en gevoelig
11- Ik heb een autistisch broertje, maar hij is erg goed in onthouden van data, cijfers en namen (dus ik weet niet of hij beelddenker is), ikzelf heb een vorm van asperger
12- Maar ik kan wel erg goed mijn gevoelens en de dingen die ik wil zeggen op schrift zetten (ik schrijf regelmatig columns)
13 - Ik heb een aparte gevoel voor humor, die niet iedereen of bijna zelfs niemand begrijpt
14 - Ik kan me dingen heel goed voorstellen omdat ik het als een film in mijn hoofd zie voorbij komen, dan wil ik dit uitleggen, maar ik kan het niet verwoorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je veel in beelden denkt en leert, ben je in ieder geval heel visueel ingesteld. Je leerstrategie is dan via beelden en niet via woorden. Wat mij ook doet vermoeden dat je inderdaad beelddenker bent, is dat je wel dingen snapt, slim bent maar moeilijk je gedachten onder woorden kan brengen als er een vraag wordt gesteld. Het omzetten van beeld naar taal is voor de beelddenker moeilijker dan voor een talig persoon. Wat je kan helpen is de dingen die jij wilt/moet leren zoveel mogelijk in (woord)beelden te zetten en te leren. Een woord kan dus ook een plaatje worden waardoor je het weer gemakkelijker opneemt en onthoud. Ik denk dat de MatriXmethode jou kan helpen bij je taal- en rekenproblemen. Deze methode is erg goed voor mensen die visueel (en visueel ruimtelijk) zijn ingesteld. Ook kun je met deze methode met je emoties leren omgaan. Het is een eenvoudige, snelle en effectieve methode die in ca. 3 - 4 sessies kunt leren. Daarna kun je er zelf verder mee. Maak gebruik van je vaardigheden die jij door je beelddenken/visueel leren, WEL kunt en anderen minder gemakkelijk. Jij hebt namelijk ook de gave om iets van alle kanten te bekijken. Je kunt hier erg creatieve dingen mee doen. In combinatie met je intelligentie is dat helemaal mooi. Er zijn dingen die je minder goed kunt en dingen die je wel (heel) goed kunt. Richt je vooral op de dingen die je goed kunt en kijk of je de andere dingen kunt ontwikkelen als je dat nodig hebt in je leven. Succes en veel plezier!

Bronnen:
www.matrixmethodeinstituut.nl

hallo, ik heb zelf ook autisme en ik kan niet goed namen bij gezichten of namen met straten benoemen, maar wel weer de winkels of andere herkenbare punten, als iemand mij de weg wijst moet dat rustig en duidelijk gemaakt worden, omdat bij autisme de informatie verwerking langzamer is, terwijl ik andere informatie wel goed kan onthouden, ik heb zelf een lichte vorm van autisme icm met pdd-nos en adhd..misschien is deze link handig: http://nl.wikipedia.org/wiki/Asperger-syndroom

Bronnen:
eigen ervaring en...

Wat jij hier vertelt klinkt mij allemaal heel bekend in de oren. Daar ik zelf een op en top beeld denker ben durf ik bijna zeker te zeggen dat jij er ook een bent. Eigenlijk is het zo dat je bij het uitgesproken woord "bloem" een plaatje van een bloem in gedachten ziet en niet het woord zelf. Dit geldt voor alle voorwerpen of gebeurtenissen. Bijvoorbeeld een omschrijving van een mooie nieuwe auto met zonnedak, spoilers en dakrailing in de kleur pimpelpaars doet jou die auto in je hoofd vormen als zijnde een foto. Als dat zo is dan kan je er wel vanuit gaan dat je een beeld denker bent.

En jij schrijft waarschijnlijk links? Ik denk dat je vooral je rechterhersenen gebruikt. Veel emoties, veel fantasie, beelddenker, ... Ik herken veel momenteel, na mijn cva, bij mij is er een stukje van mijn linkerhersenen weg, ... ik kan ook niet goed verwoorden (afasie), ik heb ook teveel emoties en teveel fantasie. Vroeger was ik geen beelddenker en rationeel en nu ben ik anders. Ik mis de woorden en de letters.

Als je aan een object denkt, zie je een beeld daarvan in je gedachten. Als je bijvoorbeeld aan een koe denkt, dan zie je in je gedachten bijvoorbeeld een plaatje van een koe in de wei. soms moeite om op een woord te komen. De simpelste woorden kunnen zomaar uit je geheugen verdwijnen. Vaak heb je geheugensteuntjes nodig om het op te halen Een voorbeeld hiervan is deuropener in plaats van deurknop. Een goed geheugen voor gebeurtenissen en belevenissen. Je kunt je vrienden en familie bijvoorbeeld verbazen door een gebeurtenis uit een ver verleden naar boven te halen en dit precies na te vertellen. Woorden blijven veel minder goed hangen. Namen kun je bijvoorbeeld al helemaal niet onthouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100