Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoelang is een psychiatrisch rapport geldig?

Geldigheid uitdrukken gelieve in jaren en bron toevoegen
Ter aanvulling: circa 5,5 jaar geleden test en prima in orde niets aangetoond. Is dit resultaat blijvend geldig of maar een beperkt aantal jaren?

Toegevoegd op 02 mei 2020 15:11: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze vraag is te ruim gesteld. Eigenlijk had je de vraag meer concreet moeten maken. Voor het aanvragen, verlengen van het rijbewijs kan het CBR al om een rapport vragen. Zij willen dan een recent verslag. Indien iemand een diagnose krijgt met classificatie (bijvoorbeeld psychose geclassificeerd in DSM 5) en er wordt om een rapport gevraagd, geldt dit hoogstens 3 jaar. Maar, ik weet niet of je dat bedoelt, justitie om een rapport vraagt, moet dit 15 jaar bewaard worden. Bronnen komen: https://01-strafrecht-advocaat.nl/wp-content/uploads/2017/09/Richtlijn-psychiatrisch-onderzoek-en-rapportage-in-strafzaken-2013.pdf.pdf Zie pagina 82. https://www.reiniervanarkel.nl/media/rtf/folders/CAP/CAPpsychologonderzoek.pdf

Toegevoegd op 01 mei 2020 20:15: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100