Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je iemand zo onder hypnose brengen dat hij de tijd vergeet?

Ik kijk met mijn klas de film: Percy Jackson and the Lighting Thief. In een deel van de film moeten ze op zoek naar 3 parels. 1 is er te vinden in de casino Lotus in LA. Hier proberen ze de mensen er te laten blijven door ze Lotuscakes te geven. Door deze cakejes vergeet je de tijd. Hun eten ze ook en ze raken onder hypnose als ze er weer uitkomen. Zeggen ze allemaal het is 15 juni toch. En dan ineens zien ze dat het 21 juni is. Ze zeggen het lijkt net of we er maar een paar uur waren. Is dit in het echt ook mogelijk?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Psyche
664

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

onder hypnose raken door het eten van iets kan alleen in films. in de echte wereld komt er iets meer bij kijken.

het is mogelijk mensen langere tijd onder hypnose te houden en ze terug te laten keren voor dat ze onder hypnose gingen. als iemand bijv. 's morgens om 8:00 wordt gehypnotiseerd tot 's avonds acht uur zou hij kunnen denken dat het 's morgens 8 uur is i.p.v. 's avonds 8 uur. hij is dan een hele dag kwijt.

daarnaast kan niet iedereen gehypnotiseerd worden. je moet er gevoelig voor zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
beste antwoord

Andere antwoorden (1)

Misschien, ik weet wek dat het is afgeleid van de mythe over delotuseters: odysseus en zijn mannen kwamen eens ergens aan land. Daar stuurde odysseus een paar mannen vooruit om het land te verkennen. Die mannen ontdekten de lotuseters en aten er zelf ook één. Toen odysseus ze ging zoeken hadden ze alle mannen van het schip nodig om hen weer terug te halen; ze verzetten zich namelijk hevig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding