Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe is het te verklaren dat bepaalde gedachten uitkomen

Een beetje raar geformuleerd, de vraag, maar wat ik bedoel is dat ik soms ergens aan denk en binnen korte tijd praat ik over hetzelfde onderwerp met iemand, of ik denk ergens aan en opeens kom ik dat onderwerp op een plek tegen waarvan ik het niet verwacht had daar te zien of horen. Ik heb hier namelijk dagelijks mee te maken en vraag me af hoe dat toch komt. Is het toeval? Of weten mijn geest/hersenen dat ik dat zal tegen komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vraag is prima geformuleerd hoor. Niets raars aan. De oorzaak is niet zozeer toeval zo dat al bestaat en ook niet een kwestie van iets al of niet weten door de geest/hersenen. Het heeft veel meer te maken met de afwezigheid van blokkades, of de aanwezigheid van ruimte in je hoofd en hart waardoor dit verschijnsel optreedt. Vergelijkbaar met het begrip telepathie. Heel mooi te gebruiken als een deel van de manier van leven, zolang het iemand ten goede komt.

Bronnen:
Ervaring

ja dat kan heel goed. er zijn mensen met een sterk ontwikkelde intuitie, maar er zijn ook mensen die verbanden in dingen zien die eigenlijk heel erg logisch zijn. je denkt de hele dag, maar je herkent alleen de dingen die je tegenkomt. de dingen die je niet tegenkomt of herkent vallen niet op, maar hier heb je wel aan gedacht. ga je je focussen op dingen die je herkent zal je dit meer op gaan vallen, eerder op gaan vallen dus het zal ook vaker voorkomen. hersenen van een mens zijn altijd aan het zoeken naar verklaringen. dat is normaal, zo werkt het nou eenmaal bij ons. vaak is het zo dat we alleen bewust zijn van resultaten waar je je op focust. dit kan je uittesten. als je ergens aan denkt schrijf het dan op. neem een kladblokje mee en alle worden of dingen waar je aan denkt schrijf je op. doe dit een dag of 2 dagen. vervolgens schrijf je niets meer op en hou je je kladblokje bij je. elke keer als je wat ziet wat op het kladblokje staat streep je door. doe dit ook 2 dagen. je zal zien dat er heel veel dingen niet doorgestreept zijn. natuurlijk kan je er ook een week over doen om af te strepen, maar dan is het logisch dat je vanzelf wel iets tegen zal komen wat op je lijstje staat. kan je dus lang dingen onthouden, is het net of je heel veel gedachten uitkomen. in werkelijkheid is dit maar een klein percentage van alle gedachten die je hebt. succes

Dat noemen ze nou de Wet van de Grote Getallen in combinatie met Selectieve Waarneming Je denkt zo onnoemelijk veel dingen op een dag dat het een statistische onvermijdelijkheid is dat precies die dingen waaraan je denkt uitkomen. Door selectieve waarneming vallen die meer op en onthoud je die "typische" voorvallen, terwijl je al die gedachten die NIET uitkwamen vergeet. Hierdoor ontstaat het beeld dat je heel vaak voorspellende gedachten hebt. Afgezien daarvan is het niet vreemd dat als je de hele dag aan lieve hondjes denkt (bijvoorbeeld) dat je dan later op de dag met iemand praat en het dan over lieve hondjes gaat hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100