Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar komt lusteloosheid vandaan?

Ik ben eigenlijk altijd druk, werk, school, vrienden, thuis maar sinds een paar maanden heb ik eigenlijk nergens meer zin in. Ben een beetje saai aan het worden geen zin om te stappen of gewoon de stamkroeg in te duiken. moeite met opstarten sochtends, wat ik eigenlijk nooit had! Waardoor kan dit komen?

Toegevoegd na 15 minuten:
Ik zorg goed voor mezelf eet gezond slaap goed en sport ook best veel..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat je bloedspiegel eens testen op te kort aan bloedlichaampjes. Bloedarmoede dus.

Lijkt wel of je oververmoeid bent; heb je misschien teveel hooi op je vork genomen?

Het zijn symptomen van naderende 'burn out'. Praat er met je huisarts over. Normaalgesproken merken we weinig van ons zenuwstelsel. De miljarden zenuwcellen verrichten onopvallend hun gecompliceerde taak, onder aansturing van de hersenen en het ruggenmerg, en zorgen ervoor dat we de dagelijkse beslommeringen het hoofd kunnen bieden. We merken pas dat er iets mis is, als de belasting door aanhoudende spanningen te groot wordt. Het komt steeds vaker voor, ook op jonge leeftijd.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/Indicaties/Burnout-ov...

Dat kan van alles zijn: De oorzaak van lusteloosheid kan bijvoorbeeld liggen in een afgenomen conditie door een ongezond levenspatroon; Eenzijdige voeding Onvoldoende lichaamsbeweging Een verstoord slaapritme. Ook bij neerslachtigheid of een depressie, na een ziekte, na een ingrijpende gebeurtenis en bij het ouder worden kunt u zich lusteloos voelen. Laat anders ook eens je bloed testen via de huisarts. Toegevoegd na 43 seconden: Stress is ook een belangrijke veroorzaker van lusteloosheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100