Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg ik mijn hoofd stil 's nachts?

Ik heb zo'n hoofd wat nooit stopt met denken en zorgen maken. Ik kan heel rationeel denken en tegen mezelf zeggen 'nu kan ik er toch niets aan doen en moet ik slapen' maar dat helpt geen steek.
Een paar jaar terug heb ik heel lang heel slecht geslapen, gedeeltelijk hierdoor. Afgelopen week heb ik ineens weer net zo slecht geslapen. Ik kom moeilijk in slaap, dus ik luister vaak naar luisterboeken om mezelf af te leiden. Maar zodra ik die stopzet beginnen mijn gedachten weer! Naast luisterboeken mediteer ik ook vaak voor het slapen gaan maar dat heeft vaak hetzelfde effect, ik doe dan begeleide meditaties met audio. Meditatie klaar en gedachten beginnen weer.
Ik voel me wel moe, dat is het probleem niet.
Ook wordt ik heel vaak wakker. Ik slaap altijd met oordoppen in omdat ik heel licht slaap.
Ik ken inmiddels alle remedies wel voor slechte slaap, maar ik denk als ik mijn hoofd nou wat rustiger krijg voor het slapen gaan dan slaap ik ook wat rustiger. Wie heeft tips om mijn sneltrein aan gedachten stil te zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

vroeger als ik dit zei, dan kwam mijn vader altijd met een hamer de kamer inlopen... maar serieus heb ik hier ook last van, ik ben er achter dat voor mij niks helpt behalve het prbleem waarover ik lig te malen oplossen. Anders kom je uit bij inslaap- en doorslaapmedicijnen, en dat wil ik persoonlijk niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100