Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat word bedoeld met een gemiddelde lijdensdruk?

Dit staat in een psychologisch onderzoek naar pijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gemiddelde lijdensdruk in vergelijking met een bepaalde populatie mensen. Er wordt uit gegaan van een klinische range en van 'normale' mensen. Als jij een PO hebt gedaan dan stellen ze vragen en dan scoren ze hoe jij je lijdensdruk ervaart. Heb je bovengemiddeld klachten in vergelijking met 'normale' of scoor je klinisch. Bv de gemiddelde nederlander vindt het niet erg om een keer hoofdpijn te hebben. Als jij hoofdpijn hebt vind je dat heeeeeel erg. Dan is jouw lijdensdruk, de hoeveelheid last die je ervaart, hoger dan de gemiddelde lijdensdruk die de nederlander ervaart

het lijden wat de patient ervaart.

Bronnen:
http://www.psychowerk.com/Woordenboek/L/li...

Lijdensdruk is de ervaren pijn door een persoon. Een persoon moet (genoeg) pijn lijden/ervaren om van zijn klachten af te willen komen. Of van zijn klachten geholpen worden.

Ik ben het helemaal eens met bovengenoemde antwoorden. Als het gaat om een psychologisch onderzoek wat jij hebt gedaan, wil ik daarnaast nog zeggen: vraag het je onderzoeker, degene die het rapport heeft geschreven. Want ik vind dat psychologen gewoon begrijpelijk nederlands moeten kunnen praten met hun cliënten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100