Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik merk van kinds af aan al dat ik me vrij vreemd voel op dagen dat het volle maan is. Vreemd als in anders. Niet alleen 's nachts, maar de hele dag.

Hebben meerdere mensen dat? Is dat verklaarbaar? (gezien we grotendeels uit water bestaan)
Of zit me dat gewoon tussen de oren?

Om de grapjurken voor te zijn, ik heb dan geen last van overtollige haargroei.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent niet de enige. Ik ben bij volle maan, zoals nu het geval is - overigens een prachtige maan , staat erg dicht bij de aarde - altijd erg wakker en alert. Niet naar bed te branden. Erg actief, vooral geestelijk. Het is een bekend verschijnsel. Ik heb wel eens een cafébaas gesproken die zei dat hij met volle maan altijd volle bak had, of het nou doordeweeks of in het weekend was. En mannen schijnen dan (volgens hem) veel meer te drinken. Ook had 'ie meer last van agressieve klanten. Ik drink ook altijd meer met volle maan. Kweenie waarom. Ik heb me er jaren geleden al bij neergelegd dat het nu eenmaal zo is. Maanziek - lunatic. ;-)

bij volle maan slaap ik altijd slecht:S net zoals nu ben ik klaarwakker, maar de maan is nu wel erg mooi:)

Heb deze vraag al eerder voorbij zien komen hier. Je zegt het eigenlijk zelf al, het zit tussen je oren.

Bronnen:
http://www.skepdic.com/fullmoon.html

Dat mensen slechter slapen met volle maan is voor een deel gewoon te wijten aan het feit dat het 's nachts veel lichter is dan we gewend zijn. Daardoor wordt je weer humeuriger en prikkelbaarder. Maar dit verklaart niet jouw symptomen.

Scheiss, net een heel antwoord geschreven, maar per ongeluk weg geklikt! Zal het in het kort overdoen. De zee wordt beinvloed door de stand van de aarde ten opzichte van de maan. Dat merken we vooral in de vorm van eb en vloed. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Dus wie weet beïnvloed de maan het water in ons lichaam ook wel. Onderzoek door dr. Masaru Emoto heeft uitgewezen dat onze gedachten de structuur van water beïnvloeden. Dat wil dus zeggen dat onze gedachten ook de structuur van het water in ons lichaam beïnvloeden. Of dat wel of niet waar is weet ik niet. Wat duidelijk wel waar is, is dat je goed aan iemands gezicht kan zien wat voor levenshouding die heeft. Grauwe, zure of verbitterde mensen hebben zo'n gezicht niet bij de geboorte gekregen, maar hebben dat zichzelf aangedaan door negatieve/zure/grauwe gedachten. Of het door water komt of door celstructuur dat weet ik niet, maar dat gedachten je innerlijk en uiterlijk beïnvloeden is zeker. Maar om er voor het gemakt even van uit te gaan dat dr. Masaru Emoto gelijk heeft, dan zou het ook kunnen wij niet alleen de structuur van water beïnvloeden met onze gedachten, maar dat onze gedachten/gevoelens ook beïnvloed worden door het water in ons lichaam. Dat kan verklaren waarom je een vreemd gevoel hebt bij volle maan, omdat de maan iets met het water in je lichaam doet en dat je daardoor een vreemd gevoel hebt bij volle maan. Mensen een soort magnetisch veld om zich heen en ook dat zou natuurlijk door de stand van de maan beïnvloed kunnen worden. Misschien is het wel leuk om bij te houden of je alleen last hebt van dat vreemde gevoel als de lucht onbewolkt is. Als dat zo is kan het vreemde gevoel ook te maken hebben met het licht dat de volle maan uitstraalt zoals in één van de antwoorden hierboven gezegd werd.

bij volle maan ben ik lang wakker, maar niet doodvermoeid wakker (zoals anders dankzij slaapstoornis) soort van 'energie moon'? :) ik heb geen idee wat het is, maar mijn moeder heeft het ook.

naar mijn idee was het iets tussen je oren, was, want ik heb gisteravond zo verschrikkelijk geslapen als het maar kan (het duurde langer dan 2.5 uur voordat ik sliep, ben ook nog wakker geworden) (is al vaker gebeurd rond zulke dagen) dus misschien heeft het inderdaad wel te maken met het water in ons lichaam. leuke vraag +

Dat de maan een invloed heeft op de mens, wordt door wetenschappers al decennia lang afgedaan als 'bijgeloof'. Maar in het geval van epilepsiepatiënten zou er toch een verband zijn, zo ontdekte de Britse wetenschapster Sallie Baxendale van het Institute of Neurology aan University College London. Bij volle maan, als de maan dus het meest helder is, daalt het risico op een epilepsieaanval. Dat bleek na een analyse van het aantal aanvallen op een epilepsie-afdeling. Daar wordt elke aanval van elke patiënt per dag bijgehouden. De dag van de volle maan en de 24 uur die er op volgt, is de periode waarin het minst aanvallen plaatsvonden. Vermoed wordt dat het 'slaaphormoon' melatonine, dat aangemaakt wordt als het donker is zodat je gemakkelijk in slaap valt, er iets mee te maken heeft en de aanvallen misschien wel uitlokt.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondhei...

Mensen hebben invloed van andere planeten. Dat heb ik gelezen, hun gedrag (sterrenbeeld ) word ook bepaald door de planeten. Als bij jou de maan dat is en het is volle maan, wellicht brengt dat iets extras in je naar boven

Misschien heeft het te maken met de aantrekkingskracht van de maan op de aarde,dat je evenwichtzintuien er snel op reageren

Hier is nog zo'n maanzieke. Komt weleens voor dat ik bijna niet kan slapen/slaap om er later achter te komen dat het Volle Maan is geweest. En ook overdag voel ik me daarna alerter en energieker. Maar of dat dan het gevolg is van een korte nacht? Waardoor het komt? Ik WIL het niet eens weten. Vind het wel best.

Hier ook een schone slaapster die slaapt als zij haar kussen ruikt. Behalve bij volle maan. Ik let er verder niet echt op, maar als echtgenoot en ik de slaap niet kunnen vatten kijken we meestal even naar buiten. Ik heb het al mijn hele leven. Mijn moeder heeft het ook. Ik denk dat het de sterke aantrekkingskracht van de maan is die je kunt ervaren. Het is niet voor niets dat -heksen hun rituelen bij volle maan uitvoeren, -je edelstenen kunt reinigen en opladen bij volle maan, -er meer gesext wordt bij volle maan (ja als je tóch wakker bent ...:-)). Als de maan van invloed is op de zee (eb & vloed) dan heeft het m.i. ook een grote invloed op mens en dier. Ik verwacht alleen dat de ene mens daar wat gevoeliger voor is dan de ander.

Een verpleegster vertelde me at er bij volle maan meer kinderen geboren worden en het ziekenhuis. Een verklaring heb ik daar niet voor.Mij lijkt dat de aantrekkingskracht van de maan hetzelfde blijft hoe dat het licht van de zon er ook op valt en weer teruggekaatst wordt naar de aarde.Wat mij wel opviel was dat bijna iedereen het gezien had,supermaan zaterdagnacht, wij ook we moesten naar een naburig dorp fietsen en het was prachtig!

Als de maan vol is, laat ze al haar kwaliteiten zien, kwaliteiten van gevoeligheid en hoge emoties. In de periode van volle maan (4-daagse periode) is er een actieve fase waarin er veel om je heen gebeurt, het toppunt van energie, bescherming, vriendschap, liefde. De energie is nu bijzonder krachtig en hier kun je gebruik van maken om doelen te bereiken die net ietsje meer power nodig hebben. Je neemt als het ware dus meer energie op bij volle maan. Je merkt het in deze dagen om je heen : bijna overal waar je komt is het druk en bedrijvig. Er zijn meer ruzies dan gewoonlijk, mensen zijn gevoeliger en kwetsbaarder, ze reageren meer uit hun emoties, passionele verlangens en de sexdrift stijgen, men grijpt vaker naar de fles en het aantal kinderen dat geboren wordt is groter dan normaal. Veel mensen tonen afwijkend gedrag tijdens de periode van volle maan. Ook moderne wetenschappers onderkennen de invloed van de maan : veel chirurgen zien tijdens volle maan af van opereren wegens een sterkere neiging tot bloeden tijdens de operatie; de statistieken over criminaliteit bewijzen dat het aantal geweldsmisdrijven gedurende volle maan duidelijk toeneemt; onderzoek wijst uit dat gedurende volle maan het aantal zelfmoorden aanzienlijk stijgt. Veel van het menselijk wangedrag wordt aan de volle maan verweten. Allemaal zijn we, zo wordt verondersteld, ook een beetje gekker rond volle maan, "lunatic" genoemd. Op een vollemaansnacht zijn er velen klaar wakker, maar degenen die slapen, die dromen meestal diep en heftig met glasheldere en verwarrende beelden. Mensen met een hogere gevoeligheid hebben daar ook het meeste last van. Ook helderziende momenten zijn voor mensen met aanleg die periode heel sterk. Er wordt aangeraden tijdens de volle maan met de gordijnen open te slapen. Iemand met een hogere gevoeligheid bij volle maan, voelt de ongekende kracht, en hoe beschrijf ik dat gevoel, ik denk als een gevoel van welbehagen, minder slaap, meer vermogen, meer romantiek. Als de maan vol is, laat ze al haar kwaliteiten zien, kwaliteiten van gevoeligheid en hoge emoties. In de periode van volle maan (4-daagse periode) is er een actieve fase waarin er veel om je heen gebeurt, het toppunt van energie, bescherming, vriendschap, liefde. De energie is nu bijzonder krachtig en hier kun je gebruik van maken om doelen te bereiken die net ietsje meer power nodig hebben. Je neemt als het ware dus meer energie op bij volle maan.

ik voel me ook vreemd als het volle maan is. niet dat ik denk dat ik een weerwolf word ofzo maar ik voel me gewoon anders.

Die verhalen over het voelen van de invloed van de maan gaan natuurlijk al zolang de mens bestaat, maar helaas is er in geen enkel onderzoek ooit ook maar één spaan van heel gebleven. Wel hebben we van nature en wekelijkse (!) en een vierwekelijkse cyclus, waarbij de maan de drijvende kracht achter die vierwekelijkse (maan(d))cyclus zou kunnen zijn. Maar in onze westerse, door de klok en de kalender gereguleerde samenleving, lopen zelfs onze menstruaties niet meer gelijk met de maan. (Wel met de eventuele andere vrouwen in de 'groep' waarin we verblijven). De enige twee factoren die van invloed zijn zijn de kracht van de suggestie, en sommige mensen hebben gewoon 'last' van de veel grotere lichtopbrengst van de volle of bijna volle maan. Rolluiken zijn daartegen een zeer probaat middel gebleken. De invloed van die grotere lichtopbrengst op de hypofyse en dus zo ongeveer de hele hormoonhuishouding moet je trouwens niet onderschatten ; dat kan best ver gaan. Maar mysterieus is het niet, en met water heeft het niks te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100