Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Door blowen in een "droomwereld" kan dit?

Toen ik 13 was heb ik heel veel geblowd. Elke dag werd ik een beetje vaag in mijn hoofd wakker, maar gedurende de dag vorderde trok het wel weer weg, maar na een tijdje trok het niet meer weg en het is nooit meer weg getrokken. Kent iemand dit en hoe gaat het weg? Ben nu 33. Het lijkt of de wereld niet echt is, maar functioneer ik normaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf rond je 12e tot en met je 18e heb je niet alleen te maken met een lichamelijke groeispurt, maar ook met een geestelijke. In deze periode vinden belangrijke veranderingen plaats in je hersenen en daarmee ook de manier waarop jij de rest van je leven de wereld zal ervaren. Blowen in deze cruciale periode kan dus ook schade opleveren (in jouw geval een enigszins scheef beeld van de werkelijkheid), waar je je hele leven mee te maken zult hebben. Gezonder leven kan enige schade opheffen, maar helaas zal sommige schade blijven.

Uit de reacties haal ik uit dat je 7 jaar geleden bent gestopt. Dus je hebt 14 jaar geblowd. Dus kennelijk is 7 jaar te kort voor je lichaam om te zichzelf te genezen voor alles wat je hem hebt aangedaan. Ga eens sporten, vers eten koken. Help je lichaam eens extra om zichzelf te kunnen genezen.

Wat je beschrijft klinkt alsof je vanaf een bepaald moment constant in trance bent gebleven. Misschien was er rond je 13de wel een goede reden om in die toestand te willen zijn, en ben je - afgezien van mogelijke fysieke beschadigingen - in dat besluit blijven "hangen". Op dit moment ervaar je deze toestand in elk geval als hinderlijk en wilt "uit trance". Je zou met deze vraagstelling bijvoorbeeld naar een regressietherapeut kunnen gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100