Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het mogelijk een huis te vullen met negatieven gedachtens?

Ik ben de laatste tijd dikwijls over mijn toeren en voel mij daarbij, diep ongelukkig. Dan wil het soms, dat ik begin te roepen en te schelden. Omdat dit al enige tijd bezig is en ik het maar niet echt goed onder controle krijgt. Vraag ik mij zelf af: Is het mogelijk dat ik het huis vult, met negatieve gevoelens. Is er misschien een weerkaatsing, zo dat er terug komt, wat ik het huis toe schreeuwt? De vraag is echt gemeend, het duurt al jaren. Elk andwoord is welkom. Kleurrijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het kan... negatieve energie kan het huis bevuilen... voor wie daar vanaf wil kun je dat door het weg te visualiseren. Wat ook tegen negatieve energieen zou helpen is het zuiveren van je huis met witte salie en/of in de ruimtes labradoriet neerleggen, en dan hoe meer blauw erin hoe beter. maar het kan zeker je komt weleens ergens en dan voel je dat men er ruzie heeft gehad... de sfeer is "te snijden". Dat kent iedereen wel... das daar een goed voorbeeld van...

Het zou best wel kunnen dat je daarmee de sfeer in huis bevuilt, je kunt proberen als je dan echt echt echt even heel wat nare energy kwijt moet om het buiten te doen of op te schrijven, lees het een week later na en kijk wat je er dan van vind, was het wel echt zo erg?? Je kunt ook op zo een moment gaan sporten (fietsen, wandelen) dan kun je wat ontspannen. Huis moet wel een prettige omgeving zijn en blijven. De energy binnen moet goed zijn. Heel veel sterkte en succes.

Ik denk dat het kan ja... Heb jarenlang heerlijk in mijn oude huis gewoond. Hoe slechter het ging met m'n relatie, hoe slechter ik me plotseling ook in het huis ging voelen. Ook als ik er alleen was. Voelde me er altijd boos, moe, verdrietig... Zelfs als ik er nu nog kom voelt het zo. Het huis heeft een andere lading gekregen. Misschien is er bij jou ook iets gebeurd waardoor je je zo voelt in je huis?

Wat je ook kunt denken: jij schreeuwt, dan laat je het gaan. Desnoods, als dat helpt, zet je een raam of een deur open en zwaai je de negatieve energie uit, wegwezen ermee! Ik geloof niet in 'weerkaatsingen' van negatieve gevoelens. Dus maak jezelf niet dol.

Dat hangt ervan af of jij in het bestaan van 'spirituele energie' gelooft of niet. Als je dat wel gelooft, dan is dat zo, als je daar niet in gelooft, natuurlijk niet. Beetje kort door de bocht, maar er bestaat geen bewijs voor of tegen het bestaan van spirituele energie, dus kun je enkel aannemen. Wat wel goed kan, is als je altijd negatief bent op dezelfde plek, dat diezelfde plek jou dan ook negativiteit gaat bezorgen. Dit komt door simpel conditioneren. Bijvoorbeeld: Als jij altijd kwaad bent terwijl je naar de klok staart, dan zal je kwaad worden wanneer je naar de klok staart. Gezien het plaatje van de klok in jou hoofd geassocieerd word met woede esn die reactie dus bijna automatisch opgeroepen word. Om dit proces te stoppen, zul je bewuster met je gedachten om moeten gaan en ze moeten proberen te vervangen met positieve gedachten. Zo verander jijzelf, en gelijk ook jouw omgeving. Dit is zeker niet gemakkelijk. Als je ze zelf niet 'onder controle' kunt krijgen dan is het van belang om eens met een deskundige te gaan praten. Veel succes!

Naar mijn idee wel. Ik heb het tegenovergestelde meegemaakt: sinds ik met positief energiewerk bezig ben, staan mijn planten er bijvoorbeeld super bij! En nee, ik heb niks veranderd aan de verzorging...

Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt een huis vullen met meubels, mensen, planten, of een mooi behang, maar een huis blijft gewoon een dood ding, net zoals een fiets, een lantaarnpaal of een koffiezetapparaat. Een huis voelt niets en zegt niets. En hoe hard je ook schreeuwt tegen je huis, het huis hoort ook niets. Probeer je te realiseren, wat er zou gebeuren als je auto, huis, of kantoor allerlei emoties zouden gaan vertonen. We zouden in een volstrekt idiote wereld terechtkomen. Het huis heeft niets met jouw problemen te maken, en zelfs al zou je verhuizen, dan neem je jezelf mee. Het enige wat je zou kunnen overkomen, is dat door de verandering van omgeving je gedrag verandert. Maar ook dat heeft alleen maar met jou te maken en niets met het oude of nieuwe huis. Ik denk dat je je energie veel beter kunt besteden aan jouw probleem, dan aan de vraag in hoeverre jouw huis jouw gevoelens opslaat. Als het werkelijk zo is, dat je je diep ongelukkig voelt, en zelfs gaat schreeuwen, dan heb je gewoon een serieus probleem, en dat moet je serieus aanpakken. Probeer de oorzaak van je onrust en ongenoegen te vinden. Als je de oorzaak weet, dan is het veel beter mogelijk om dit onder controle te gaan krijgen, of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Laat je niet afleiden door vragen over onwerkelijke zaken, en neem jezelf serieus. En als je zelf de oorzaak van je problemen niet kunt vinden, zoek dan professionele hulp. Een bezoekje aan je huisarts is dan de meest effectieve manier. Hij weet hoe, en waar je dit probleem het beste op kunt lossen. Veel sterkte!

probeer je negatieve gevoelens eens op te schrijven. Zij het practische gevoelsen van doen? werk er dan dan dat je ze opruimt, dat kun je alleen zelf maar doen.

Als jij jouw huis associeert met negatieve gedachten dan weerkaatst die associatie jouw gedachten terug. Jouw huis als zelfstandig voorwerp doet dit echter niet. Nu is het de vraag of jij ertoe in staat bent je huis niet te associëren met negatieve gedachten maar juist met iets positiefs. Hoe je dit doet kan ik je geen antwoord op geven. Ik zou je wel willen adviseren zoveel mogelijk energie te steken in dat wat je positief ervaart en zo min mogelijk te piekeren. Dat is naar mijn mening de enige manier om die gedachten uit je hoofd te krijgen. Sterkte!

Feng shui is een methode om toe te passen bij negativiteit in huis, misschien helpt dit voor jou negatieve gedachten....

als je in je huis het vaakst dit gevoel krijgt of het meest vaak thuis bent zou dit voor jou gevoel kunnen ja. als het gisteren ook al zo was, en daarvoor ook, is de associatie huis-negatief gevoel is hiermee gelegd, maar in werkelijkheid ben jij diegene die dit zelf afroept. als iedereen die in je huis komt hier last van heeft, is het duidelijk dat het aan het huis zelf ligt. wellicht het kan wat helpen om een tropische gezelschapsbak van het aquarium te maken? :)

dat kan inderdaad. Lees hierover maar eens het ankertje" irritatie". alle emoties zenden vibraties uit, en die komen dan in je huis. Op die manier kan je bv; ook aanvoelen als je bij een stel komt dat net ruzie gehad heeft ("er hangt iets in de lucht") ook al doen ze erg vriendelijk en is schijnbaar alles in orde. Je buik zegt soms iets anders dan je ratio. Lang in een huis zitten met negatieve vibraties maakt je ziek. Het gaat er vooral over hoe je je huis "zuivert" van deze negatieve vibraties. Dat kan op verschillende manieren, je kan dat makkelijk vinden op internet : rozen, sandelhout branden... Ook eens goed poetsen (klein beetje bleekwater schijnt wonderen te doen, maar ik gebruik dit zelf niet vanwege het milieu...) kan héél veel negatieve energie ontladen. En uiteraard vaak je huis luchten. Om de negatieve energie uit je lichaam te krijgen kan je onder de douche gaan staan en een zo warm mogelijk straal langs je ruggegraat (centraal zenuwstelsel) laten lopen. Als je dan begint te boeren te geeuwen of winden te laten, ben je aan het ontladen. Ook de centrale kolomademhaling kan helpen : beeld je in dat je vanuit je kruin ademt tot diep in je buik (zo diep je kan) en adem dan uit en stel je voor dat de adem langs je stuitje (tussen je benen) je lichaam verlaat. Adem dan opnieuw in vanuit je stuitje zo diep je kan, en uit naar je kruin. Zie de adem in je verbeelding veel verder komen dan je lichaam. Eindig met een ademhaling kruin-stuit. Doe ook geregeld boswandelingen of ga eens uitwaaien aan zee. Maar vooral je huis goed poetsen, alles weggooien waar je een slechte vibe bij krijgt of wat je niet meer nodig hebt en dan wat zuiverende dingen doen die je op internet vindt, zullen al heel wat verschil maken. sterkte!

Deepak Chopra zegt in zijn boek "Quantumgemezing" : De wereld om jou heen is een extensie van jezelf. Je ziet de omgeving door jouw ogen vanuit een gemoedstoestand bij jezelf. Jij straalt dit zelf uit en vult jouw omgeving met die energie. Wil je dat de omgeving anders wordt dan ga je met jezelf aan de slag. Als het in jouw hoofd lente wordt dan zie je jou heen de lente en het voelt ook zo aan. Succes en lente toegewenst . Tijd om te ontluiken.

Het antwoord op de vraag is JA, dat kan, maar dat wil nog niet meteen zeggen dat het in de door jou geschetste situatie per definitie aan de orde is! Gedachten hebben een enorme kracht (gedachtekracht), veel meer dan sommige mensen zich realiseren. Deze worden alleen maar versterkt door de gedachten ook nog eens (hardop) uit te spreken. Dat is ook de reden dat je altijd moet oppassen met wat jezelf of een ander (toe)wenst. Als je bijvoorbeeld een ander iets negatiefs toewenst en de ander vangt dit niet op (maar pareert de gedachte), komt de totale (negatieve) lading direct weer bij je terug! Het maakt hierbij overigens niet zoveel uit of dat binnens- of buitenshuis gebeurd. Indien de negatieve (uitgesproken / uitgeschreeuwde) gedachten, niet direct voor een ander bedoeld zijn, kunnen deze (zoals in jou situatie) in huis blijven hangen. Er zijn door voorgaande beantwoorders van deze vraag al wat tips gegeven om de negativiteit uit je huis te bannen (ramen, deuren open etc.) waarbij ik me alleen maar kan voegen en eventueel met een extra tip, om met wierook langs de plafond/muurranden, kamer voor kamer te reinigen (ramen open laten) en hardop sprekend de negativiteit te dwingen om te vertrekken, maar dat is slechts een noodoplossing. De oorzaak, zoals je zelf al aangeeft ligt bij jou. Je zal toch een weg moeten vinden om die negativiteit die in je zit en om je heen hangt kwijt te raken. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is je verdiepen in ‘esoterie’, om antwoord te krijgen op een groot aantal van jouw vragen en de ‘kennis over het wezenlijke der dingen’ te vergaren. Als je wilt, dan kan ook ‘Esoteria’ je daarbij helpen. Wij bieden een aantal (thuis) zelfstudiecursussen op het spirituele, paranormale en esoterische terrein. Wil je meer weten of heb je nog vragen?.., ga dan naar http://www.esoteria.nl

Niet-voelende objecten nemen geen gevoelens van voelende objecten aan. Jouw huis zal dus nooit jouw ellendige gevoelens overnemen en naar jou reflecteren. Als jij dat gelooft, dan kan het wel jouw projectie zijn dat jouw huis die gevoelens gaat reflecteren. Ik zou me voor kunnen stellen dat je sterk de behoefte voelt om van omgeving te veranderen omdat je al zo veel negativiteit hebt ervaren in de omgeving waar je nu in zit. Je kunt daar overheen stappen en besluiten om jezelf te veranderen in plaats van je omgeving te veranderen. Ik heb zelf mijn hele jeugd gewoond in een heel oud huis waar al heel veel vreselijke dingen in gebeurd waren (is in de tweede wereldoorlog o.a. een tijdje in gebruik geweest als veldhospitaal in de frontlinie, nou dan weet je het wel) en werkelijk nooit iets negatiefs of positiefs ervaren van het huis, evenmin als mijn huisgenoten. Sfeer maak je zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100