Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat doet prozac met je?

Weet jij het antwoord?

/2500

Prozac is een antidepressivum en verbetert je stemming. Ook is het effectief tegen angsten. Echter , net als elk ander antidepressivum, worden jee emoties ook oppervlakkiger. Dat geldt ook voor positieve emoties.

Helaas vooral bijwerkingen veroorzaken. Sommige mensen met een depressie kunnen ervan opknappen maar uit een van de vele onderzoeken bleek sint-janskruid beter tegen depressies te werken dan Prozac. Je kunt je dus afvragen of de werking niet vooral op het placebo-effect berust.

Bronnen:
http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikele...

Prozac (Fluoxetine) verbetert de stemming en vermindert angsten en wordt voorgeschreven bij angststoornissen, depressies, paniekstoornissen, de posttraumatische stressstoornis en boulimia nervosa. Net als bij andere medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden. Die bijwerkingen treden vrij snel op na het beginnen maar verdwijnen over het algemeen ook weer na enkele dagen tot weken. Onderstaande bijwerkingen worden vaak genoemd: Maagklachten Slapeloosheid Zweten Trillen Droge mond Seksuele stoornissen Wazig zien Gewichtsverandering Overgevoeligheid/allergische reactie Rusteloosheid Sufheid en slaperigheid Prozac mag niet voorgeschreven worden aan kinderen onder de 18 jaar. Er is bij deze groep mensen namelijk een verhoogd risico op suïcidale gedachten en gedrag waargenomen tijdens het gebruik van Prozac. Nog wat meer informatie: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/53448-prozac-fluoxetine.html http://nl.wikipedia.org/wiki/Fluoxetine

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100