Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik krijg berichtjes van iemand die zegt de heletijd dat hij mij wilt verkrachten, wat moet ik doen? :(

ik krijg sinds een weekje op hyves en ook op twitter berichtjes van iemand die zegt dat hij mij gaat verkrachten en alles en dan beschrijft hij hoe hij het gaat doen en alles ik ben heel bang en denk er veel aan wat kan ik hieraan doen ik weet niet wie het is want het zijn alleebij nieuwe account die hij heeft aangemaakt ofzoo :9

kaylee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bewaar die berichtjes en doe aangifte bij de politie. Je kunt ook ongewenste berichtjes melden bij Hyves zelf. En blokkeer je hyves voor niet vrienden!!

Bespreek dit met iemand die je vertrouwd, je ouders of een lieve tante of buurvrouw. Dit is heftig en kan je onzeker of angstig maken, je zult er baat bij hebben om hier met iemand over te praten die jou kan steunen. Verder hebben de andere gasten natuurlijk gelijk! Sla de berichten op en doe aangifte bij de politie. Sterkte!

De politie kan in een mum van tijd zijn IP adres natrekken, dit is namelijk zeeeeeer ernstig. Naar de politie ermee! Bewaar alle berichtjes zodat je bewijs hebt.

Klacht neerleggen en laten vaststellen wat je als berichten/bedreiging hebt gekregen en neem een bekwame advocaat onder de arm. Het ip-adres van de dader is gemakkelijk achterhaalbaar, zodat je kan weten wie je belaagt en ook andere potentiële slachtoffers van dienst zijn. Spaar hem niet,want zulke mensen verdienen het niet in vrijheid rond te lopen, en hun naam als potentiële verkrachter zou op hun voorhoofd moeten getatoeëerd worden... Wat de wettelijke procedure in Nederland is weet ik niet, maar in België kan een gerechtsdeurwaarder deze berichten vaststellen, en in een rechtsprocedure laten gebruiken tegen beklaagde. Misschien kan iemand je raad geven hoe het er in Nederland aan toe gaat. In ieder geval is dit 'strafrechterlijk' en kan er gevangenschap op volgen, en 'n zware boete, maar ook de emotionele impact is niet te onderschatten, zodat een klacht zich opdringt, al was jet maar om je het gevoel te geven dat je alles hebt gedaan wat in je vermogen ligt om je te beschermen.

Dit is een vorm van stalken die helemaal niet door de beugel kan. Volg het advies op die anderen al aangaven. Leg de berichten die je krijgt, ook vast. Blokkeer de persoon via Twitter en kijk of je jouw Hyves kunt beveiligen dat alleen echte vrienden aan jouw toestemming moeten vragen om op jouw pagina te kunnen. Reageer niet op de signalen ant dat is vaak precies wat ze willen. Geef die persoon niet de kans om de macht te voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100