Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik probeer al twee keer omgang te krijgen met mijn vriendin maar ik raak niet opgewonden terwijl dat normaliter wel gewoon is, hoe komt dat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bedoeling is dat je eerst opgewonden raakt van iemand en dan gaat vrijen. Door het voorspel, wat best lang mag duren, raak je nog verder opgewonden. Normaliter. Als dat allemaal niet het geval is, dan moet je verder ook niks proberen. Waarom zou je dan?

Spanning? Of is er iets met de geur of andere meer of minder subtiele dingen die je in de weg zitten?

Als er niets lichamelijk mis is, dan zit het tussen de oren.

Ach joh, dat komt gewoon van de zenuwen, echt. Het is allemaal heel onwennig en je wilt zo graag en dan dit... Misschien is je vriendin ook een beetje zenuwachtig en ja, dan wordt het voor jullie samen wat meer geploeter als echt opwindend. Veel mensen kennen dat hoor. Je verwacht er in het begin teveel van maar meestal is het ook een kwestie van samen ermee vertrouwd leren raken. Probeer het wat luchtig op te nemen, zie het niet als "falen" maar als beginnersperikelen. Zoals je ziet ga ik er maar even vanuit dat je wel verliefd op je vriendin bent en zij op jou. Misschien is het een idee om samen met haar gewoon iets leuks te gaan doen op een middag (of avond) waardoor je wat meer ontspannen kan. Je kan jezelf voornemen dat je niet persé omgang met elkaar hoeft te hebben, het kan altijd nog. Je hebt alle tijd samen. Het hoeft toch niet nu? En als je dat een beetje los kan laten dat het persé móet komt er ergens vanzelf wel weer een moment dat je merkt dat je, juist door het los te laten, opwinding weer kan toelaten. Ik weet het, het is niet altijd makkelijk om je te ontspannen als je hormonen een spel met je spelen maar je zal zien dat het heel goed kan helpen. Ik wens jullie een liefdevolle omgang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100