Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar komt paniek vandaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals hierboven al wordt gezegd dat paniek voort uit angst. Maar de angst ontstaat uit een gebrek van liefde. En dat geeft vaak veel verdriet. Zoals je ziet zijn er vaak vele lagen met emoties. Zo ook bijvoorbeeld dat woede een uitvergroting is van boosheid en dat onder de boosheid vaak verdriet zit. Vele extreme emoties hebben vaak dezelfde soorten onderliggende oorzaken. Het verschilt echter per persoon of iemand uitkomt bij woede of bij paniek. Zowel woede als paniek hebben beiden dezelfde functie: namelijk om de onderliggende emotie van verdriet te maskeren. Te verdrukken zeg maar. Hoe bozer iemand is, hoe meer het verdriet bij hem pijn doet. En hoe verder hij van dat verdriet af wil staan. Boosheid is een enorme afleidingsmanoeuvre. Ze doen alles om de aandacht af te leiden. Toegevoegd na 36 seconden: hetzelfde geldt voor paniek!

Paniek komt voort uit angst.

Hormonen

Paniek-gevoelens komen voort uit onmacht en angst.

overlevingsdrang

Paniek wordt veroorzaakt door verschillende achtergronden, je hebt paniek dat verbonden is met angst, bijvoorbeeld: vliegangst, als mensen bang zijn om te vliegen, hoef je alleen het woord maar uit te spreken en ze raken in paniek. Je hebt ook een soort paniek zoals een fobie, in alles wordt paniek gezien, zelfs met het oversteken van de straat, twijfel kan ik wel oversteken, dan komt de angst en onzekerheid naar boven... Maar paniek vloeit voort uit onzekerheid en angst.

Paniek is een natuurlijk oerinstinct welke als doel heeft om iemand te beschermen tegen overprikkeling. Paniek geeft een vlucht of vechmechanisme en kan ook het bewustzijn vernauwen waardoor de prikkel niet in alle hevigheid binnenkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100