Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Een man met schizofrenie, hoe benader je die?

Hij is 32 jaar, ongehuwd en woont bij zijn moeder. Na terugkomst van zijn vakantie heeft hij waanideeën, denkt dat hij een agent is, en dat ze hem zoeken. Hij sluit zichzelf op en voelt zich nergens meer veilig, hij hoort steeds vreemde geluiden. Hij is bang voor de contraspionage.. Hoe kun je het beste deze persoon benaderen? Als hulpverlener..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bekijk samen met hem de film "A beautiful mind". Toegevoegd na 6 minuten: Bespreking van de film op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/A_Beautiful_Mind In de MovieDatabase: http://www.imdb.com/title/tt0268978/ Toegevoegd na 11 minuten: Ontroerende film over een wetenschapper met schizofrenie, die uiteindelijk zijn waanbeelden weet te accepteren en ermee om leert te gaan, waardoor hij er uiteindelijk toe komt om zijn talenten (die hij ook heeft) in te zetten voor de samenleving.

Neem aan dat die man de nodige medicijnen krijgt. Is het nog wel verantwoord om hem bij z'n moeder te laten wonen? Ik zou hem benaderen door eerst heel goed z'n vertrouwen proberen te winnen. Wanneer je z'n vertrouwen verliest, heb je de poppen aan het dansen.

mischien een onnuttig antwoord. maar waarom vraag je niet een paar vriendelijke agenten om met hem te praten?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100