Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Veranderen mensen van antidepressiva?

Ik ken enkele mensen die antidepressiva slikken. Dat is een tabletje per dag op een vaste tijd. Nu is het zo dat ik mijn vrienden liever zie zonder dan met die medicatie. Het oordeel van mij is strict gevoelsmatig, tenslotte is mijn contact met alle mensen ook gevoelsmatig.
Ik vind dat de vriend ongenuanceerd is geworden in zijn mening over anderen. Niet verrast door leuke dingen. Hoewel hij dat niet zegt merk ik aan hem dat hij intens verdrietig is. Bij een vriendin merk ik hetzelfde, haar zangstem is niet meer hetzelfde , de bewegingen traag of juist niet te stoppen en ze merkt het zelf niet. Ik heb in contact met hen het vreemde gevoel geen contact te hebben.
Ze vinden allebei dat ze de medicijnen nodig hebben maar ik vraag me soms af of het middel niet erger is als de kwaal. Waardoor komt het, dat je de mensen met die medicatie niet meer terugkent, gewoon zoals ze vroeger waren? We hebben toch echt veel gelachen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Antidepressiva zouden je in positieve zin moeten helpen, maar kunnen ook nadelen hebben. Sommige middelen vlakken AL je emoties af, ook je blije gevoelens dus. Dit heb ik ook gehad en vond ik zeer onprettig. Ik ben daarom overgestapt op een ander middel (onder begeleiding) die deze bijwerking niet heeft. De beschrijving die je geeft van je vriend en vriendin klinkt echter alsof deze niet zozeer last hebben van de bijwerkingen, maar eerder dat ze nog niet uit hun depressie zijn. Praat eens met ze. Gaat het wel echt goed? Alleen medicatie is meestal niet voldoende. Wellicht hebben ze meer hulp nodig in de vorm van therapie of gesprekken. De stap om hulp te zoeken is voor iemand die depressief is erg moeilijk. Dus een steuntje in de rug is waarschijnlijk wel nodig. Misschien dat jij ze hierbij kan helpen. Reken er overigens op dat dat de meeste depressieve mensen ook erg goed zijn in ontkennen en doen alsof er niks aan de hand is. Ze moeten echt over een drempel heen geholpen worden om toe te geven dat ze hulp nodig hebben.

Antidepressiva zorgen voor een gevoelsvervlakking, dit houdt dus in dat je pijn/verdriet wat je mss overmeesterd minder diep gaat voelen...maar het geld daarin ook voor andere emoties! Dus daarin zullen mensen zeer zeker veranderen. Er zijn er verschillende op de markt, en deze werking is gegarandeerd, er zijn er echter ook enkele waardoor je, of gaat trillen, of veel bewegen of een droge mond krijgt... Persoonlijk ben ik geen voorstander meer van, ze hebben me geholpen toen ik na het overlijden van mijn moeder door een dal ging, ik ben er toen ook zo spoedig mogelijk meegestopt ONDER begeleiding!!!, omdat inderdaad je visie op de maatschappij, en op jezelf ook veranderd. En sommige mensen zijn nogal huiverig om met hun medicatie te stoppen omdat ze bang zijn dat de verschijnselen van voor die tijd in alle hevigheid weer terugkomen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100