Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

drinkt Dalai Lama of drank Mahatma Gandhi alcohol?

als niet, waarom niet, het is gezellig toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ghandi dronk niet en de Dalai Lama hoogstwaarschijnlijk ook niet. Hij is een verlicht persoon en bevindt zich in een constante gemoedstoestand waarbij je geen enkele vorm van alcohol of drugs nodig hebt om je goed te voelen.

Ghandi drinkt natuurlijk helemaal niks meer, maar die dronk inderdaad geen alcohol, evenmin als de dalai lama. Bij beider leefstijl passen beslist geen drugs van welke aard dan ook die de geest zodanig beïnvloeden dat je waarneming wordt verstoord. En alcohol is (of lijkt) hooguit gezellig voor de drinker ; als geheelonthouder kan ik je gerust meedelen dat er in de regel weinig gezelligs aan is. En een gezelschap dat pas écht gezellig wordt als er gezopen wordt, is zeker iets mis mee. Net als met mensen die het per definitie ongezellig vinden als er NIET gedronken wordt : die hebben een (beginnend) groot probleem. Toegevoegd na 1 minuut: Citaat dalai lama : Taking drugs, gambling and alcohol is lack of inner realization of our inner potential / inner value. Over Ghandi : ...the Hindu precepts of abstinence from meat, alcohol, and promiscuity.

Van Ghandi zou ik het niet weten. De Dalai Lama is per definitie boeddhist, en als religieus leider wordt natuurlijk van hem verwacht dat hij leeft volgens boeddhistische richtlijnen. De belangrijkste richtlijnen staan bekend als het achtvoudige pad, en het onthouden van bedwelmende middelen maakt er deel van uit. Het zou me dus zeer verbazen als de Dalai Lama alcohol zou drinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100