Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg je in vier maanden meer levenservaring?

En hoe krijg je meer zelfinzicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Reizen, er alleen voor staan, uit je dagelijkse routine breken, mediteren. Ik kan je persoonlijk India aanraden, dat doet echt wat met je...

Door in je eentje op safari te gaan.

Probeer vier maanden op straat te overleven, zonder inkomen en zonder (start)geld. Dat zal wel het een en ander opleveren denk ik. Toegevoegd na 6 minuten: Niet dat ik dat aanraad overigens, het is beter om gewoon actief te leven en niet in te slapen, dan doe je vanzelf de nodige levenservaring op. Maar als je met alle geweld in vier maanden een hoop levenservaring en zelfkennis wilt opdoen, dan is dit zeker één van de opties.

Vrijwilligerswerk gaan doen bij mensen die het moeilijk hebben, b.v. psychiatrische patiënten, chronisch zieken, zwervers, eenzame mensen.

Vreemd antwoord misschien: gewoon doorleven.....

Zoek de zelfkant van de maatschappij op, waar overleven de belangrijkste drijfveer is. Vraag je af wat je echt nodig hebt behalve een hap eten en een dak boven je hoofd als het koud is. Hoe zou je die vier maanden invullen als ze de laatste van je leven zouden zijn?

Sorry, volgens mij kun je in vier maanden gewoon 4 maanden levenservaring krijgen en meer niet. Je kunt de genoemde opties in de andere antwoorden doen en jezelf aan hele heftige en nare dingen blootstellen maar waar leer je dan iets over? Dat de wereld niet overal mooi en fijn is. Levenservaring is een heel breed begrip. Als je een beetje een standaard leven hebt ga je in de jaren tussen je 20ste en je 50ste waarschijnlijk aan een vaste partner (en mogelijk aan een 2de of 3de), aan een paar kinderen, aan een koophuis aan jaren in sleur in een baan, OF ongewenst ontslag. Maak je het overlijden door van een paar dierbaren, zie je een goede vriend ziek/overspannen worden. Krijg jij of één van je dierbaren een nare kwaal. etc etc. Dat alles vormt je tot de persoon die je dan bent. zoiets kun je niet even in 4 maanden beleven en dat wil je vast ook niet. Je moet dus goed definieren op welk vlak je nu iets versneld ervaring wilt opdoen en dan wordt vast ook gelijk duidelijker wat je daarvoor moet doen

In een nieuw land traditie/cultuur leren, dan heb je binnen vier maanden echt meer levenservaring!

Kort en krachtig. Gewoon doorgaan met leven en bewust het leven ervaren. Levenservaring kun je niet versnellen en dat dient ook nergens voor. Ben je in ieder geval bewust wat er nu met je gebeurt en deel dat met anderen. Dat helpt in de bewustwording. De levensles loopt in het ritme van de klok. Maakt het niet gecompliceerder dan nodig is. De klok gaat er niet langzamer of sneller door lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100